maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Botaanikaaias algab laste loodusring

Laekus kiri. Tsiteerin:

Kui kellelgi on huvi, siis Tallinna Bootaanikaaia huviring „Looduslaps“ jätkab uuel hooajal oma programmidega ning seekord juba süvendatult.

Lapsed saavad rääkida oma isiklikest praktilistest kogemustest taimedega seotult, jagada kogetut ning saada uusi teadmisi, milles põhirõhk on liigiõppel. Lisaks tulevad teemades enam esile keskkonnahoidlik ja säästev suhtumine ümbritsevasse. Lapsed saavad proovida ekskursioonijuhiks olemist. Õpilastele pakutakse endiselt avastamis- ja meisterdamisrõõmu, keskkonnamänge ja huvimatku, mille eesmärgiks on tähelepanu arendamine ja seoste loomine. Teema valik huviringi toimumise ajal sõltub ilmaoludest. Ringitund algab praktilise õuesõppega, mis sisaldab teoreetilist osa ning lõpeb loomingulise tööga. Oodatud on kõik endised ja tulevased „Looduslapsed“. Liikmeks saab registreerida võttes ühendust alates oktoobri algusest telefonidel 6 062 663, 5326 4570, vastab metoodik Eliko Petser või meili teel aadressil eliko.petser@tba.ee. Võtame vastu I-VI klasside õpilasi.Ringitöö toimub kaks korda kuus kolmapäeviti kl 16.00 – 18.00. Kuutasu õpilasele on 25 krooni.Siin on link meie eelmise hooaja tegemistele ja käimistele: http://www.tba.ee/index.php?lang=est&main_id=295
* * *
Väga tore. Ma loodan nüüd, et see "keskkonnahoidlik ja säästev suhtumine" hõlmab endas ka reisimisvastast õpet? Sest on äärmiselt oluline, et laps saaks juba varakult aru, et sihitu turism on kuritegu keskkonna vastu.

Huvimatkad on muidugi pisut nii ja naa (tean isiklikust kogemusest). Laps peab arvestama, et ei tasu imestada, kui ta leiab end ühel päeval koos ringijuhataja ja matkakaaslastega eksinult kuskilt Aegviidu metsast (kus uuriti põdra -ja jänesepabulate erinevust) ning lootus kunagi taas koju jõuda võib tunduda väga ebatõenäoline.
Üldiselt soovitan loodussõpradel väljasõitudel alati kuivtoitu ja magamiskott kaasa võtta. Ning loomulikult tikud, kaart ja kompass. Ringijuhatajat ei tasu üleliia usaldada.

Ei kommentteja: