maanantaina, lokakuuta 18, 2010

Kuidas aidata kannatavaid lapsi?

Kõik kes on kunagi lapsed olnud, teavad, et lastel on raske elu. Mitte ainult sellepärast, et nad peavad taluma igasuguseid skandaale ja kodutülisid -vaid ka üldiselt. Eriti vastik on koolikott mida tuleb peale niigi tüütut kooli tagasi koju vedada. Palju lihtsam oleks kotti lohistada. Eriti talvel. Eriti, kui oled sunnitud elama maal koos vanaemaga (kuhu vanemad su vastu sinu tahtmist jätsid).
Ja siin tulebki meile appi meie vana sõber Koormakile, mis on odav, vastupidav, veekindel ja universaalne. Koormakilest on võimalik voltida koti jaoks just sobiva kujuga lohisti ning kinnitada nurgad (et kaitsta kotti lume eest) takjakinnitusega (need on odavad ja lollikindlad).
Lahtivõetult võib lohisti näiteks koolikoti küljetaskusse toppida.
Lohisti puhul on väga oluline ka nöör millega lohistada. See peab olema piisavalt pikk ja mõlemas otsas peab olema mingi nupp -koti pool näiteks väike pall ja teises otsas käepide. Ka nööri võib koolikoti küljetaskusse panna. Kui lohisti saab märjaks, saab selle naaela otsa kuivama riputada.
Lohistit saab ka väikeste (u 50 cm) pleksiklaasist suuskade abil edukalt tuunida. Suusad võib kinnitada lohistile samuti takjakinnitusega ja kooli jõudes ära võtta.
Kooliskäimisega seostub veel üks vastik nähtus -garderoob. Kõigis garderoobides on kitsas ja riided kuhjuvad korratult nagidele. Mütsid kukuvad otse saabastest sulanud veelompidesse. Midagi kätte saada on väga raske ja tülikas, sest asjad on kadunud, lähevad segi ja kõik trügivad.
Aga, kui on selline erali rõngaga riputi, siis on väga mõnus, sest:
1) sa saad kogu riidelaadungiga mõnda sobivasse rahulikku nurka minna
2) riietel on ruumi, sest nad pole kõik ühe nagi otsas
3) riputi on erksavärviline ja varustatud sinu nimega
4) konkse saab lisada või ära võtta
5) riided saab hõlpsalt kätte

Ei kommentteja: