lauantaina, tammikuuta 22, 2011

Kas naiste valimisõigus oli ikka õige otsus?

I ja II Maailmasõda, Hiroshima ja Nagasaki, kommunistlikud ja natsistlikud massimõrvad, Hitleri ja Stalini võimulepääs, Pol Poth, keemia -ja bioloogiliste relvade kasutamine ja areng, võidurelvastumine, naftavarude ammendamine, Arktika jäämassi sulamine, sadade looma -ja taimeliikide kiire väljasuremine, AIDS ja seagripp, Mehhiko lahe naftareostus...

-kõik need kohutavad nähtused on aset leidnud peale naistele valimisõiguse andmist.

Päris õudne! Millega see kõik ometi lõpeb?!

7 kommenttia:

Hiie kirjoitti...

Osav oled :-D

Lumivalgeke kirjoitti...

Igasugune valimisõigus on vale otsus.

Oudekki kirjoitti...

Meestelt valimisõiguse äravõtmisega!

Anonyymi kirjoitti...

Offtopic ja rumal küsimus, aga tahaks teminites selgusele saada, kuna ise ei ole teemaga kursis: palun öelge, kas haavlipüssil saab olla vintraud? Ja kui jah, siis kas tegemist on sellise püstoliga, mis laseb kuule, mitte haavleid?

Asjadest kirjoitti...

Siin on vist lausa 2 küsimust koos:
1) kas haavlipüssil saab olla vintraud?
2) kas püstol saab lasta kuule?

1) "haavlipüssil" saab olla küll vintraud, kuid vajab sellisel juhul haavlite laskmiseks eraldi lakemoona (haavlid on plastikust kesta sees mis raua õõnest väljudes haavlid laiali paiskab. Haavlipüssiks nimetatakse siiski enamasti sileraudset püssi, millel rauas vintsooni pole.
2) püstoliga saab kuule lasta küll.

Asjadest kirjoitti...

Oudekki, sa alahindad naisi :)

Pakun, et see lõpeb sellega, et mehed on sunnitud sünnitama.

Mati kirjoitti...

See valimisõiguse jutt on nagu naise loogika looming :) no offence naised :)

To anonyymi offtopic vastus:
Omasin kunagi sellist relva, mis oli 12 cal vintraudne relv. Ehk siis ta nägi välja kui tavaline siledaraudne, mis laseb siledaraudse moonaga (kas haavleid või siis kuule) kuid sees oli vint. Inglise keelne termin on "rifled slug" või slugiraud eesti keeles. Beretta teeb neid relvi näiteks ja neid müüakse Eestis. Sellel on spets moon olemas, 100 meetri peale lasin 10 cm ringi ja kuul langes mingi 15 cm, mis on umbes sama kui .223 selle distantsi peale.