sunnuntaina, tammikuuta 23, 2011

Mis saab Leo Kunnasest Riigikogus?

Nagu enamus juba teab, kandideerib Leo Riigikogu valimistel üksikkandidaadina (koduleht http://www.leokunnas.ee/.

Olukorra teeb raskeks tõik, et ma ei tea kedagi, kes Leod valida ei tahaks. Mis tähendab aga seda, et Leole antud hääl läheb teiste parteide jaoks kaduma. Oht on nimelt selles, et kui Leo pääseb oma 100 000de häälega Riigikokku, on ta seal ikkagi üksi ning võib edu saavutada vaid tegutsedes nn mõjuagendina. Leo selja taga ei ole korporatiivselt tegutsevat parteid, kes võib oma liikmeskonnale toetudes hääletustel enda tahet teistele parteidele peale suruda. Leo on üksi. Lihtsalt üks mees hallis pintsakus, kelle jutuga võib -ent ei pruugi -arvestada.

Selline olukord seab eriti suured nõudmised Leo verbaalsele tegevusele (mis ei ole teatavasti just Leo kõige säravam külg, kuna ta ei oska -või ei viitsi -pidada smalltalk-i). Isiksusele ja suhetele. Sisuliselt on ta nagu spartalane Trooja müüride all. Selle vahega, et ta on ainukene sõdur avaral linnaga piirneval rannal.

Samas ei takista teda miski Riigikogus olles mõne sobiva parteiga liitumast (mis valijatele ei pruugi aga meeldida).
Samuti saab ta kõnepuldist esitada ebamugavaid küsimusi. Ta pääseb otsustajatele ligi ning võib kõige tulihingelisemate reformaritega näost-näkku rääkida. Ta võib luua tuleviku seisukohalt äärmiselt olulisi suhteid.
* * *
Pole välistatud, et ühel päeval saab ta presidendiks.
* * *
Tundub, et meil tuleks valima minna

2 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Kõik valima jah. Ma kaalun isegi, kas mitte ennast Tartust välja kirjutada ja kuskile Harjumaale sisse. Elu esimesed valimised, kus tahaks hääletada...

Kristjan Kuru kirjoitti...

Kahjuks ma ei saa Leod valida, sest pole Harju- ega Raplamaale sisse kirjutatud. Mis kuupäeva seisuga valijate nimekirjad lukku lähevad?