perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Teateid saudide töömailt

Kolm asja vahendab:
Saudi Araabia meedia teatas teisipäeval, et julgeolekujõud püüdsid kinni kotka, millele oli kinnitatud GPS-seade ja rõngas graveeringuga “Tel Avivi Ülikool”. GPS-seadme ja rõnga kinnitamine linnule oli seotud Iisraeli teadlaste pikaajalise projektiga, mille eesmärgiks on uurida kotkaste liikumist ja asupaiku. Saudide versiooni järgi on lind aga sionistide tiivuline spioon ning tema külge kinnitatud saatja edastas ”sionistlikule režiimile” tähtsat salajast teavet. Mõned nädalad enne seda süüdistust esines Egiptuse ametnik kahtlustusega, et Siinai poolsaare Sharm-el-Sheikhi rannikul turiste rünnanud hai tegutses samuti Mossadi huvides, et piirata turismi selles piirkonnas.

2 kommenttia:

irve kirjoitti...

Väga analoogselt on keegi hoolitsenud, et Uus Meremaa häälekandja lugejad loevad kuidas Eesti raha kujutab endast sellist Eestit, mille küljes on venemaa juppe. Mõned uudised justkui võimenduksid tendentslikult.

Rääkisin kunagi ühe eesti venelasega, kes pidas oluliseks märgiliseks sündmuseks regionaalministri töökoha kaotamist reformi poolt. Sest oli möödas juba ilmatum aeg meie mõistes, aga keegi oli hoolitsenud et nemad seda ei unustaks.

Samuti nagu meie ei unusta seagripi, mis on tavaline haigus, olemasolu või mitteolemasolu meie ümber.

Araablased on ju totrad jobud? Kardavad mingit kotkast?

Asjadest kirjoitti...

Just. Sellised juhtumid aitavadki maailma värske pilguga näha.
On olemas uudiseid, mida mulle meeldib kuulda, ent mille jaoks mul puudub usk. Näiteks nagu see kotka -ja hai lugu. Ausaltöeldes oleks see väga kõva sõna, kui juudid oleks tõesti kotkast ja haid pisut manipuleerinud. Kuid raske uskuda...-ometigi avab see meile siiski uue perspektiivi mõistmaks, kuidas mõjutada meid ümbritsevat sootsiumi.