tiistaina, tammikuuta 18, 2011

Wikileaks paljastab häid ja annab relvad kätte halbadele

Mõni aeg tagasi oli telekas pikem lugu Wikileaksist. Kõige hea juures mida võimulolijate valgustkartvate tegude paljastamine endaga kaasa toob, on siiski ka üks väga halb külg -Wikileaks paljastab korporatiivset ja "vabamüürlikku" Läänt, ent korrupeerunud, kuritegelikku ja inimvihkajalikku Ida ta päevavalguse kätte ei tiri. Ometi ei saa võrrelda USA, Briti ja Itaalia rikutust Hiina, Venemaa ja Pakistani rikutusega.

Hoolimata süütute tsiviilisikute tapmisest "segastel asjaoludel" Iraagis ja Afganistaanis, ei saa läänlaseid demoniseerida. Nende lahingureeglites on punkt säästa tsiviilisikuid ning avada tuli vaid ründe korral.

Idas sellist enesepiiramist ei tunta. Seal pole tapmine kunagi probleem olnud. Läänes teab iga kodanik, et korruptsioon on paha (vähemalt teoorias). Idas on see aga osa ühiskonnakorraldusest.

Põhimõtteliselt lammutab Wikileaks Läänt ja annab tööriistad kätte Idale. Seega -hoolimata Julian Assange Che Guevaralikust oreoolist, ajab ta taas vaid kommarite ja islamistide asja...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kus viga näed laita seal tule ja aita ! ehk keegi ei keela koguda kokku mõttekaaslasi ja asi ära teha.