keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

Valimistel on oluline see, kellelt raha ära võetakse

Ma ei saa aru. Valimistel räägitakse meile igasugustest plaanidest ja sellest mida arendada tahetakse. Mis on nö prioriteedid. Aga asi pole ju üldse selles. Sest nagu iga koolipoisski teab, ei teki raha Eesti riigieelarvesse juurde rohkem, kui seda parasjagu on. Mis tähendab kohe seda, et mingi teema arendamiseks, tuleb mõnda teist valdkonda kägistama hakata.

Seega võiks parteid rääkida ka sellest, kellelt NEMAD kavatsevad raha ära võtta.

5 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Üks neist roosadest, SDE vist, on öelnud, et nemad võtavad KVlt raha ära, mingi teema sellega, et kaitsekulutused tuleb viia 1%'ni SKPst ja sealt saab raha sotsiaaltoetusteks. Reform plaanib ka KVlt võtta - see mõte "professionaalsel kaitseväel" igal juhul on, kuigi selleks peab päris loll olema, et arvata, et kutselisele armeele üleminek mingit kokkuhoidu annaks. Kesk võtaks niikuinii KVlt - nende jaoks on juba Eesti kaitsevõime vähendamine eesmärgiks omaette. Rikastelt lubatakse ka ära võtta astmelise tulumaksuga. IRLil ainult ei ole aimugi, kust nad oma utoopiliste plaanide jaoks raha võtavad ilma riiki pankroti ajamata. Neil ei ole see ka oluline - kuna nad enamust niikuinii kunagi ei moodusta, ei ole lubadustele katet nagu vaja.

Ja mitte kedagi ei koti, et KV eelarve on nii väike, et kui KV üldse ära kaotada ja kõik raha vaestele jagada, ei muudaks see ühiskonnas mitte midagi. Peale riigikeele, milleks saaks kiiresti vene keel.

Oeh. Peale poliitika peale mõtlemist on tunne, nagu oleks lehmakoogi sisse astunud ja nüüd kõik haiseb:S

Asjadest kirjoitti...

Selle nimi on demokraatlik protsess. Vaevalt, et ka Ateena areopaagil "hääletamine" eriline meelakkumine oli. Pigem oli pärast hääl karjumisest kähe -aga asja võlu oli selles, et tõde võitis alati.

Lumivalgeke kirjoitti...

Hahahaha. Jah demokraatias Tõde võidab alati, selleks on lausa Tõekomisjonid. Ja Tõeministeeriumid. Ja orjus ongi meie Vabadus.

Asjadest kirjoitti...

Kas siis vox populi pole vox dei? Meil ei ole ju alternatiivi? Teiseks ei tasu orjust üledramatiseerida. Kõik kooslused omavad üksteise suhtes mingeid kohustusi. Isegi indiaanlased ja austraalia põliselanikud oma parimatel päevadel. Põhimõtteliselt võib suvalisel hetkel suvalises kohas püsti hüpata ja kutsuda mehi endalt orjuseahelad maha heitma.

Samas...kas mitte Lõuna-Aafrika buurid polnud päris vabad oma tegemistes? Ja Ameerika kolonistid enne, kui koostati seadused?

Anonyymi kirjoitti...

See oli viide Orwellile.