maanantaina, marraskuuta 08, 2010

Küsitluse "KES ON NAISTE OMAVAHELISE VÕISTLUSE VÕITJA?" analüüs

Lõppenud on väga tähtis küsitlus "kes on naiste omavahelise võistluse võitja?" ning taaskord on tõde välja selgitatud. Kes on siis see kõige tublim naisterahvas, kes edestab tubliduses oma sõbrannasid, töökaaslaseid, tuttavaid ja võõraid? Mis teeb ta teistest paremaks? Mis on tema edu võti?

Nagu näeme, on selleks naine, kes teab oma väärtust; kelle mees on parem, kui teiste naiste mehed, ning kelle vaktsineerimata last on vähemalt korra näidatud teleks. Lisaks sellele annab ta aeg-ajalt Perekooli foorumis teistele naistele nõu.

Pisut segaseks jääb küll üldine arvamus, et olulisim edu võti on "teada enda väärtust". Tundub nagu, et samas ei tea keegi täpselt, mis see väärtus õigupoolest on -ning võimalik, et selleks ongi lihtsalt pisut ebamäärane -ent kõrge enesehinnang.

Kuid veel kõnekamad on väärtused, mis naistele üldse korda ei lähe. Neid ei huvita absoluutselt kas nende laps käib eliitkoolis või mitte, neid ei huvita ka ükski sünnitusega seotud asjaolu, samuti ei hooli nad enda riietusest ega soengust. Sisuliselt ei mängi välimuse ja lapsega seotud sündmused naiste omavahelises võistluses mingit rolli.

Võidu võti on teada ISE enda väärtust ja omada paremat meest, kui teistel naistel. Kuid fakt jääb faktiks: naiste omavahelise võistluse võidab see, kes arvab endast kõige paremini. Mees on ainult lisaboonus. Põhimõtteliselt võib kõrge enesehinnanguga -kuigi loru mehega -naine olla tunduvalt kõrgemal kohal, kui tubli meest omav, ent endas kahtlev naine. Ehk siis -väljaveninud vormidega Perekoolis nõu jagav moor (juuksurist ja välimusest on ju savi!) võib olla oluliselt paremal positsioonil, kui hoolitsetud välimuse ja maitseka riietusega naine, kellel on keskmise kvaliteediga mees ja kes ei arva, et ta on parem, kui teised...

Tuleb nentida, et naiste maailm on päris karm...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

on jah karm, sest naiste jaoks on lihtsalt jubehirmuskohutavalt raske endast hästi arvata. ei tea küll, miks... ja see, kes endast tõeliselt hästi arvab, pääseb hoopis teisele levelile, kus juuksurid ja maniküürid ja rasvaprotsent ei mängi mingit rolli! ülejäänud naised kadestavad seda teise leveli naist. sest nad tahaks ka.