maanantaina, marraskuuta 08, 2010

Milline on poliitiliselt korrektne jook (ja söök)?

Juhtusin Solarises peale vahvale rummi-degustatsioonile ning sain paugupealt sõbraks Eluaegse Baarmäniga, kes seda väga entusiastlikult läbi viis. Baarmän rääkis igasuguseid huvitavaid asju, kuid ka ühe eriti huvitava tarkuse: "noh...tänapäeval on moodi läinud segada rummi kokakoolaga...-aga kust on kokakoola pärit? Muidugi! -Ameerikast! Sealt, kus elavad George Bush ja kapitalistid. Aga rumm on läbinisti Kariibi ja Kuuba jook. Sealt, kus elab Fidel...
No ja kuidas siis segatakse need kaks jooki kokku?! See on ju poliitiliselt täiesti ebakorrektne! Need kaks asja ei sobi!
* * *
Tõesti huvitav. Olen ka ise seda teemat pikalt analüüsinud. Keegi võiks välja töötada poliitiliselt sobiva dieedi (menüü). Et kui pooldad kapitaliste, siis sööd kah vastavalt. Aga, kui oled kommar, siis hoiad ka süües oma põhimõtetest kinni. Mitte nii, et ajad samal söögikorral sisse peedisuppi ja õlis praetud kanatiibu.

8 kommenttia:

Franz kirjoitti...

Aga millega siis rummi segada tuleb?

Asjadest kirjoitti...

Ma ei tea. Milleks seda üldse segada? Kui julgesid juba osta, siis tarvita nagu ta on.

Minu meelest selline algainete ähmastamine (lahjendamine, segamine) on peaaegu, et kuritegelik. Täielik enesepettus. inimesed segavad endale mingi lahjana tunduva salakavala lurri ja joovad ennast täis ning satuvad igasugustesse hädadesse. Aga kui oleks kange algmaterjal, siis tajutaks ka substantsi ohtlikkust ja pöördumatut mõju ning jamasid oleks palju vähem.

kas maailma ei peaks kogema sellisena nagu ta on?

Silva Kiili kirjoitti...

Aga sinu tänane postitus ei sobi kokku ju alkoholivastase kampaaniaga, mis praegu Eestis käib...rääkimata Solarise degustatsioonist? ;)

Asjadest kirjoitti...

Preili kiilike -ma ei propageeri alkoholi, vastupidi. Teatud alkohoolsed joogid on väga jubedad ja lausa vastikud. Mind huvitas pigem see rummi segamisel tekkiv poliitiline vastuolu. Just selles mõttes, et asjadel võivad olla väga erinevad nö väärtused.

Mulle meenub nagu ähmaselt, et hussiidid sõdisid mingi imeliku religioosse tava vastu mida katoliiklased neile peale sundisid. See oli seotud kuidagi armulauaveini võtmisega ja armualauaga. Igatahes peeti seda piisavalt tähtsaks, et selle pärast mõõgad haarata.

Tänapäeval ei tuleks keegi enam sellise asja pealegi, et mingi joogi tarbimisviisi pärast sõtta tormata. Kuigi vastuolu on olemas...

tomm kirjoitti...

Minu meelest on see tore, et hoolimata vastasseisust on ka kokkupuutepunkt. See on nagu Reformi- ja Keskerakond, kes elu eest soovivad vastanduda, aga tegelikult on sageli liidus, kui jooke poliitikaga segada juba. Aga rummi võib segada ka hoopis jää, mullivee, laimi ja piparmündiga - selle joogi nimi on Mojito (Mohhiito). Lahjade jookide asemel kangeid tarbida ei saa kuidagi tervislikum olla: esiteks eestlasel, kes joob kokteilina aastas 50 pudelit viina, harjumus oma jooki hooksalt kulistada. Teiseks on kange joogi tarbimine keeruline protseduur, mille mõjud on väga erinevad ja võivad varieeruda äärmuslikult. Ma tooks siia näiteks rallisõitjad, kes sunnitult liiga kiiresti või aeglaselt sõites teevad avariisid, aga omas tempos sõidavad hästi.

pilleriin kirjoitti...

praegusel hooajal soovitan ma segada rummi musta teega. sobib ka poliitiliselt kokku ;)

ja lahjendamata rumm mull ei meeldi, just ongi hea nt tee sisse tilgake maitseks ;)

Stolichnaya Vodka kirjoitti...

Et siis millega ma nüüd kartulit, pastat jne süüa tohin? Kuhu tohib soola panna ja kas me siis peaks kehtestama suhkrule poliitilistel põhjustel sisseveokeelu.

Asjadest kirjoitti...

Kange alkoholi joomasundimise tagajärg ongi just karskus. Iga nolk suudab kokakoolaga lahjendatult liitri rummi alla kulistada -aga kui sundida tarbima puhast kraami, siis jääb mõtlema -ja eelistab ehk hoopis tavalist piima.

Mis puutub poliitiliselt tasakaalustatud toitumist, siis on see lihtsalt üks hea alternatiiv igasugustele veregrupidieetidele, süsivesikudieetidele ja horoskoobimärgidieetidele.