maanantaina, marraskuuta 01, 2010

Noored siiski hoolivad...-või siis mitte?

Estonia pargis on noored (ilmselt kooliõpilased) valgustuspostile sellise kena kaeluse teinud. Üheltpoolt on tegemist õilsa ja hooliva teoga -hoolitseda valgustusposti eest; teisalt -väga kahtlane. Sest kas see ei tähenda mitte seda, et valgustuspost on tähtsam, kui näiteks keegi inimene? Lõng on ju juba ära kulutatud ja inimesele on eelistatud posti? Mida sellest järeldada?

Noorte võõrandumist ühiskonnast? Perekondlike sidemete nõrgenemist? Ebaratsionaalse enesenäitamisvajaduse võidukäiku?

Või vastupidi -kui isegi posti eest hoolitsetakse, siis hoolitakse ammugi kõigi teiste eest? Võibolla näitab see hoopis noorte suurt altruismi? Tugevaid moraalseid põhimõtteid ja arenenud hoolekandevajadust?

Statistika on väga keeruline asi....

6 kommenttia:

Rents kirjoitti...

A kust sa tead, ehk mõni noor tegi selle oma isale, aga isa oli purjus ja ütles irvitades, et pole nii koledat kohvikannusoojendajat kunagi varem näinud. Vaene Mari nuttis ühe peatäie ja otsustas, et raisku ka ei lase, viib kasvõi postile.

Anonyymi kirjoitti...

Noored lihtsalt käivad ajaga kaasas, kudumisgraffiti.
http://www.magdasayeg.com/about_knitta_please_magda_sayeg.html

Asjadest kirjoitti...

Kuule, isad ei tee sedasi Rents. Täitsa võimatu.

Kas mingi uus trend, Maris? Miks nad lõnga raiskavad?

Anonyymi kirjoitti...

See tegelikult vist on juba mõne aasta vanune trend, mujal maailmas ka väga popi lainena üle käinud. Eelmisel aastal olid mõnelpool Eestiski aktsioonid või lausa kudumisgraffiti võistlused ja eestvedajaks tundusid olema noortekeskused. Lõnga raiskamine ehk küll, nõus, aga samas, kui noored öösel majaseinte sodimise(mida siis jälle pärast linnad meie ja räige raha eest maha pesevad) asemel kuduma ja heegeldama õpivad, siis minugipoolest. Idee on vist ka nö lõngale pigem teise elu andmises ning betoonist ja metallist linnaruumi värvikamaks ja sõbralikumaks muutmises.

Asjadest kirjoitti...

Jah. Ja tõstab märgatavalt tuju. Taoline kudum on nagu meeldetuletus, et kuskil on olemas tass kuuma kakaod, villased sokid ja paks tekk ning hea raamat.

Ehkki otsest seost nagu pole.

Anonyymi kirjoitti...

:) Novot, mõnusalt nihkes värk jah. Graffiti sihtgruppi laiendav, ma ütleks.