tiistaina, joulukuuta 28, 2010

Corona Extra 4,6 % (hommikune õlleminut)


Lunastasin endale midagi väga kummalist -Hispaania õlle Corona Extra (pöördemoment 4,6%).
Me kõik teame, et Hispaania õlusid pole tegelikult olemas, ning seda imelikum on ühte sellist reaalselt näha. Purk nagu isegi märkate, lubab oletada, et tegemist on surmigava euroõllega, mida joovad ilusad -ent lollid ja naiivsed -Lõuna-Euroopa mehed. Sellised mehed, kellel kulub peegli ees rohkem aega, kui nende õrnemast soost eakaaslastel (mõnesid neist näeme me suvekuudel uhkeldamas oma valges liibuvas T-särgis ka Tallinna parkides ja trotuaaridel).
Seega võite mõista Eesti sõnniku -ja põhuhõngulise õllesõbra skeptitsismi, kui ta taolise õlle kahtlevalt kätte võtab.
"Vist on mingi sakste õllelurr?" pakub ta õlletopsi pihus vaagides. "Ei tea, kas ausal eestlasel sobib sellist asja üldse juua? Pealegi olid Hispaanlased ju parajad kommarid...?"
Kuid nagu me teame, juhtub elus ka muud peale häda ja kannatuse. Suur on õllemekkija üllatus, kui mõttetu vedeliku asemel tabab keel igati hõrku kesvajooki. Maitse on tagasihoidlik, leebe, sõbralik, nelge, taktitundeline ja mõistev. Korraks viirastub metsasügavuses peituv siniallikas, mille kaldal laulavad suveõhtu hämaruses oma iidseid laule haldjapiigad. Nad kannavad juustes metsalilledest punutud lillepärgasid ning rõkkavad ülemeelikult naerda, kui keegi neist teisele varbaga vett pritsib. Õigupoolest polegi see tavaline vesi, sest kord saja aasta jooksul -suve esimesel täiskuuööl - hakkab Siniallikas välja pulbitsema Corona Extraks muutunud vett...
* * *
Väga joodav õlu. Hea janujook. Ei tasu häbeneda.

2 kommenttia:

irve kirjoitti...

Siinmail on liikunud ka Estrella Damm nimelist jooki, mis Hispaania toodang

Muide: todasama Coronat toodab tegelikult Mehhiko ja kna "Kroon" kui selline on hispaanias kuningakoja kaubamärk, müüakse sama jooki Hispaanias Coronita nime all.

Olin veidi segaduses kui seal poes pudelit nägin.

Asjadest kirjoitti...

Aitäh täpsustava kommentaari eest! :)