keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Swedbank tegeleb klientide ajupesuga...

Õõhh...-kellel aega ja huvi, astugu läbi Tallinnas, Kaubamaja taga asuvast Swedbank-i teenindusjaamast, ja vaadaku fuajees pisut ringi. Mida te näete?

Te näete kümneid ja kümneid infovoldikuid, suuri värvilisi reklaamtahvleid, vilkuvaid telereid ja plakateid. Need ümbritsevad sisenejat kõikjal ning pole võimalik leida kohta, kus neid ei näeks. Isegi ruumi keskel asuvas akvaariumis on oranžid kalad.

Lisaks veel ühesugustesse mundritesse riietatud tellerid.

Kõik nad edastavad sulle vaid ühte sõnumit: Too oma raha meile! Meie teame mida rahaga teha! Laena meilt! Võta võlgu! Tagasi saad maksta terve elu! Tee endale krediitkaart! Too ka oma laste raha meile! Me armastame lapsi! Kui sa tahad oma lapsele head, siis tee talle meie juures konto! Sa ju tahad ikka oma lapsele head? Ära jäta oma tööga teenitud raha endale! Too see Swedbanki! Swedbank oskab seda paremini kasutada, kui Sina! Ära ole rumal! Too raha meile! Meie teame, mis Sind õnnelikuks teeb! Sest meie juba oleme õnnelikud! Vaata! Kõik need, kes toovad oma raha Swedbanki on õnnelikud!
* * *
Mul hakkas seal kergelt paha.

5 kommenttia:

Paawo kirjoitti...

Teretulemast avastama inimlikku narrust nimega mõju. Ja sealnähtu ei erine millegipoolest sinu lahmivast postist siin. Ning kui sa kunagi tõesti soovid kedagi mõjutama hakata siis tuleb selleks kõigepealt kuulajat veenda, et sa suhtud materjali erapooletult ja alles seejärel justkui muuseas välja tuua mingi tegur, mis näib nende töös veider.

Asjadest kirjoitti...

Paawo, mul pole nii palju aega, et siin väga analüütilisi kirjutisi koostada. Samuti ei leia ma, et peaksin Swedbanki siidkinnastes kohtlema. Swed ei ole see, keda kaitsma peab. Nende teeninduskontoris kasutatavad mõjutusvahendid on brutaalsed ja julmad. Valesti on see, et NAD ei ole erapooletud oma klientide raha suhtes. Olgem ausad -Swedbanki jutt hoolimisest, õnnest ja turvalisusest on egositlik ajupesu, mille ainus eesmärk on teenida kasumit. Kasum aga ei hooli inimeste elust ja surmast.

Mulle tundub Paawo, et sa oled astunud pseudointellektuaalsuse libedale rajale...

Asjadest kirjoitti...

Muide -eile külastasin võrdluseks ka Nordea kontorit. Vahe Swedbankiga on nagu öö ja päev. Nordeas oli vaid 1 plakat (tõsi küll -päris suur) kuid ei midagi enamat, mis oleks näkku hüpanud. Suhtumises on selge vahe.

Anonyymi kirjoitti...

Aga võta siis midagi ette! Ära käi seal kontoris, või vii(kui ei ole veel teinud või ei oma)oma tulud/kulud teise panka. Pole probleemi ka enam siis.

Asjadest kirjoitti...

Asi pole selles. On vaja hoiatada ka muud külarahvast.