keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010

Saku tasapaks Kuld (hommikune õlleminut)


Saku on müüki paisanud õlle, milles on "kahe sajandi pruulimistraditsioon põimunud uusima tehnoloogiaga". Meistriteose ametlik nimetus on Saku Kuld ((5,2%; edaspidi SK)). Õlle kõige silmatorkavamaks omaduseks on ilus kuldne purk, mis juba kaugelt silma hakkab ning huvilisi ligi meelitab nagu kärbsepaber kärbseid.
Õllesõber, kes panustab SK-le, tunneb kassasabas hellalt oma õllepurki piieldes, et on omandanud midagi eriti väärtuslikku. Tegemist peab olema hea joogiga, kui juba purk ise nii küütlev on...
Kullasära ikka veel silme ees virvendamas, otsustab meie õlleentusiast kannatlikult oodata ning ebamaise õlle alles kodus lahti teha -mitte lähima auto või prügikasti varjus nagu tavaliselt.
Koju jõudes paneb ta palitu korralikult puu peale (mitte ei viska seda tagantkätt toolile), torkab jalga tutiga sussid, ning paneb õlle nagu väikese beebi sügavkülma jahtuma.
Seni, kui SK külmikus õiget temperatuuri otsib, valdab õllesõpra harras ootus. Ta imetleb õues askeldavaid leevikesi, silmitseb heldinult oma uut mobiiltelefoni ning silitab õrnalt diivanipatja.
Siis teeb ta SK lahti ning võtab esimese sõõmu. Seejärel teise. Ning kolmanda. Peale kolmandat sõõmu joob ta kiiresti ära pool purgist.
Ei midagi. Õllesõbra ajusopis ei liigu ainustki ideed. Täielik vaikus. Vaid purk küütleb hüpnotiseerivalt...

Ei kommentteja: