perjantaina, joulukuuta 10, 2010

Inimesed ei õpi lumest midagi

Kas olete märganud, et kõik on tohutult ametis lumekoristamisega? Teedel vuravad rasked sahad ja lükkavad lund. Veokid veavad seda ära ja sellest hoolimata on kõik hõivatud kinnijäänud autode väljakaevamisega. Ja kogu seda vaeva nähakse sellepärast, et inimesed on võtnud pähe, et nad peavad sõitma LÄBI lube.

Vanasti, kui lumi maha sadas, ei hakkanud keegi rabelema vaid vahetas lihtsalt vankri ree vastu -ja sõideti ÜLE lume. Keegi ei jäänud kunagi kuhugile kinni.

Aga meie uuristame...

Kas pole imelik, et me püüame lund -mis peaks ideejärgi olema üks evolutsioonilisi vahendeid -nii vihaselt võita? Lumi püüab meid mõjutada ja sundida liikuma mööda vana-head evolutsioonilist rada -ent meie üritame arenemise asemel lumele ise ära teha. Tahame lumele kohta kätte näidata.

Me ei õpi midagi vaid haarame hoopis labida järele ja kukume tuimalt kühveldama. Suuski me ei kasuta, mootorsaani ei kasuta, hõljukit ei kasuta. Lihtsalt uuristame...-ja pärast peame pika monoloogi teaduse võidukäigust ja evolutsioonist. Alleaa.

7 kommenttia:

Asjadest kirjoitti...

Kujutage korrakse ette, kui Siberis püüaksid inimesed lumega talv läbi võidelda. Nad oleks kevadeks surnud. Maa jääks karudele ja huntidele...

Lumivalgeke kirjoitti...

Ja meil on seadusega keelatud autole roomikud alla panna!:(

Kust hõljukeid saaks osta? Võtaks ühe.

Asjadest kirjoitti...

Tee ise. Hangi lumesõõrik, monteeri peale lehepuhurimootor ja suuna õhuvoog sõõriku alla. Mootorit pöörates muudad ka õhuvoo suunda ja seega kogu sõõriku liikumissuunda.

Lihtne!

Lumivalgeke kirjoitti...

Ja sõidan sellega kahe inimese, kolme koera ja hunniku asjadega Tartust Riiga? Lehepuhurimootor poob ennast selle mõtte peale juba üles:D

Asjadest kirjoitti...

Saab ju pleksiklaasist kupli peale monteerida...

Koerad aitavad sõõrikut vedada. Kus seda enne nähtud, et inimene veab koera? See oleks sama, kui jahimees kütiks koera jaoks metssiga.

Kusjuures ma olen nii aru saanud, et õige koera puhul pole jahimehel isegi püssi vaja vaid koer ise kütib ja toidab nii ennast kui peremeest. Nii see peabki käima.

Lumivalgeke kirjoitti...

Kuplis ei ole asi, mootori võimsuses on. Minu koerad nüüd küll midagi ei vea, eriti veel mitte enne näitust. Need on dekoratiivkoerad, nende ülesanne on patjadel lamada ja ennast kõrva tagant sügada lasta ning näitustel hea välja näha.

Jahipidamisest oled valesti aru saanud - mitte ühelgi jahikoeral ei ole lubatud saaki murda, see rikub nii kasuka kui liha, kui veresooned puruks rebitakse. Koer vastavalt oma tõule kas otsib, ajab, hoiab, piirab või toob saaki. Mitte kunagi ei murra. Mitte ükski tõug. Nojah, need terjerid, kes rottide püüdmiseks on aretatud, ikka murravad ka. Rotte.

Asjadest kirjoitti...

Nojah. Küllap sul on õigus. Kuidas sulle salukid muidu tunduvad? On sul nendega kokkupiuuteid olnud?