maanantaina, joulukuuta 20, 2010

Küsitluse "Mida on meestele kõige rohkem vaja?" analüüs

Nagu näha, on küsitlus edukalt lõppenud ning tõde on taas päevavalgele tiritud! Mida me siis teada saime? Kuidas hindame kogunenud statistilist materjali?

Turvakodusid 1 (4%)
Raha 9 (39%)
Hingeabi 6 (26%)
Mootorratast 4 (17%)
Vabadust 6 (26%)
Kohustusi 2 (8%)
Tunnustust 10 (43%)
Pestud sokke 6 (26%)

Vastustes eristub selgelt kolm vajadusgruppi: 1) tunnustus ja raha; 2) hingeabi, pestud sokid, mootorratas ja vabadus; 3) turvakodud ja kohustused.

Väga huvitav. Nagu näeme, on meeste jaoks ülivõimsalt tähtsaim väärtus tunnustus -mis on otseses ja tihedas seoses raha olemasoluga. Võib isegi öelda, et need väärtused on võrdelised. Tundub, et meeste eneseväärikus toetub suurel määral rahale. Seega võib teha loogilise järelduse, et kui soovite (jõulude ajal) mõnda tubli meest tunnustada -kinkige talle raha! Raha on mehele parim kink! Raha tähendab mehele palju enamat, kui ilusat paberit või kõlisevaid münte -see tähendab TUNNUSTUST. Lugupidamist. Austust. Respekti. Sõprust. Armastust...

Tähtsuselt järgmise grupi moodustavad samuti omavahel tihedalt seotud väärtused: hingeabi, mootorratas, vabadus ja pestud sokid. Nagu enamik vastajaid on kindlasti kuulnud, on "enda eest hoolitsemine" (=puhtad sokid) mehe puhul äärmiselt oluline. Selline ühiskondlik surve sunnib mehi alateadlikult otsima abi juhuks, kui ühiskonna ootused liig suureks kipuvad kasvama -ning see viibki meid järgmisete vajaduste -hingeabi, vabaduse ja mootorratta -juurde. Nagu ehk isegi märkate, on kõik kolm atribuuti vajalikud põgenemisel.

Viimase -ebaolulisimate vajaduste grupis lõimuvad omavahel harmooniliselt turvakodud ja kohustused. Siin näeme taas selget ja karmi seost. Kui pole kohustusi -pole vaja ka turvakodusid. Ning vastupidi -kui turvakodusid ei peeta oluliseks -ei saa meestele esitada ka liig kõrgeid nõudmisi...

Sest ega mehed pole masinad. Nad vajavad tunnustust ja raha, mitte kohustusi ja turvakodusid :)

3 kommenttia:

Kristjan Kuru kirjoitti...

Üks tähtis valik on puudu. ÕLU.
Ma arvan, et siis poleks ka raha nii palju tarvis.

Asjadest kirjoitti...

Ma pakun, et õlu võib siiski raha-substantsis olemas olla. Iga mees teab, et kui on raha, on ka õlu. Samas on õlle rahaks vahetamine suhteliselt problemaatiline, sest õlu om meeste arust ikkagi üks elu algelementidest (nagu tuli-vesi-õhk ja maa) -ja seda ei sobi müüa.

Kes see ikka sõpra müüb, eks? Samas, kui raha eest saab sõbra küll vabastada.

zeeta kirjoitti...

alati kui mina asjale jõuan, on kysitlus juba suletud :(