sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Eotech 512 ja 12h -26°C







Külm ilm on parim aeg asjade testimiseks. Seega hankisin garaažist plastikust plastkarbi ning asetasin Eotech 512 holosihiku hellalt koos karbi ja termomeetriga ööseks õue lumme. Sihik oli laetud kahe Selverist ostetud Energizer AA tüüpi säästupatareiga (lugejad muidugi mõistavad, et tegemist oli väga emotsionaalse hetkega -umbse samasugusega, kui Kingpool kinnitas oma
puust mänguhiire Muhvi auto taha, et "kassid linnast välja meelitada").

Hommikul näitas sihiku kõrval asuv termomeeter -26°C. Sihiku klaas oli kirgas ja läbipaistev, ent innukast nupule vajutamisest hoolimata hologramm ei süttinud. Sihik ei toiminud.

Lisaks polnud võimalik patareisid kätte saada (näiteks, et vahetada need soojemate patareide vastu), sest patareisid kattev kaas oli kinni külmunud ega avanenud. Tuli oodata sihiku soojenemist. Toas kattus sihik momentaalselt härmatisega, mis võib olla probleemiks, kui laskur peab liikuma külma käest sooja ruumi (raudsihikutega sellist mure ei ole).
Peale pooletunnist ootamist oli kaas piisavalt sulanud, et patareid toasoojade vastu vahetada. Hologramm lülitus koheselt sisse ning kõik oli ideaalses korras ning veatu.

* * *

Mida me sellest katsest õppisime?
1) pikaajalises -25°C pakases viibimisel ei pruugi tavalised AA patareid toimida

2) sihiku kaas ei pruugi avaneda

3) Külmas on mõistlik kasutada liitiumpatareisid ja hoida taskus varuks paari sooja varupatareid

4) Ei tasu pakase käest mauh! kuhugi sooja ruumi hüpata -sihik härmatub

* * *

Sellised...päris elulised probleemid, eks.

Ei kommentteja: