torstaina, helmikuuta 02, 2012

Spordimuuseumis võib näha surnud inimeste kehaosi

Selle nädala kolmapäeval avati Spordimuuseumis ülikarm näitus. Tegemist on suurepärase läbilõikega Tartu kirurgide ja anatoomide igapäevatöös esinevatest probleemidest. Muuseumikülastajal on võimalus uudistada nii prepareeritud inimnahka, rasvunud südant, kui ka tutvuda loodete väärarengutega - ning seda kõike lausa olematult distantsilt. Innukam huviline võib oma nina sisuliselt vastu magu sisaldavat purki suruda. Samas tasub nõrgema närvikavaga kodanikel minna lõunatama peale ekspositsiooniga tutvumist -mitte enne. Kindlasti on näitus väga soovitatav kõigile lastele ja üleoleva eluhoiakuga inimestele (et neid reaalsusega kontakti viia).




Romantilised tätoveeringud...



Kahekuune inimloode (abort on lubatud kuni 3 elukuuni)

1 kommentti:

Asjadest kirjoitti...

Näitusega seoses tekkis ka üks filosoofiline dilemma. Miks on nii, et kui keegi eraisik tükeldab laiba ära ja hoiab saadud tükke kodus riiulil klaaspurgis, on ta pervert ja kurjategija, aga kui seda teeb mingi organisatsioon, on tegemist teadusega ja kõigil on jube huvitav?

Sest kunagi olid ju ajad, kus igasugust laibatükeldamist peeti ebasobivaks käitumiseks -eriti siis veel klaaspurgis hoidmist?