keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Kui palju on riigireetureid KV peastaabis, Kaitseväes ja Kaitseliidus?

Hiljutiste uudiste taustal tekib paratamatult küsimus, "kas me saame usaldada neid, kes Eesti julgeoleku ja kaitsevõime üle otsustavad?".

Kaitsevõime lõhkumiseks ei pea isegi VASTU töötama vaid piisab (FSB orkestreeritud?) passiivsusest. Piisab sellest, kui jätta edutamata targad ja teravad juhid ning hoida oma kohtadel tasapakse parketiohvitsere. Piisab hea algatuse tagasilükkamisest ning teenistusliku hierarhia ratsionaalsusest kõrgemaleseadmisest.

Eesti KV on täis "lõputult roteeruvaid" ohvitsere, kes töötavad valdkonnas mida nad tegelikult ei jaga, sest süsteemis puudub nende pagunitele vastav erialane ametikoht (pioneer teeb staabitööd või korraldab logistikat). See tähendab, et aastad venivad, kuid mingeid olulisi märke paranemisest pole märgata. Kuidas ma saan usaldada "kogemustega kõrgemat ohvitseri", kes õppustel ei suuda meestele isegi selgeid käske anda -rääkimata olukorra ja eesmärkide arusaadavast kirjeldusest?

Ja ma tahaks väga teada, kes lasi Tallinnas asuva Kaitseliidu mobilisatsioonipunkti ümbritsenud betoonaia asemele rajada TRAATAIA (!), mis on IGAST SUUNAST läbi nähtav ning LÄBI LASTAV? Piisab paari püssimehe olemasolust ümbruskonnas ning mingit Kaitseliidu mobiliseerumist ei toimu! Kes selliseid asju otsustab?!!!! :(

3 kommenttia:

tomm kirjoitti...

Asjaolusid arvestades on niigi vedanud. Motiveeritud ja nutikatest inimestest on igal pool puudus. Ja neid väheseidki lörtsitakse sageli. Kui sellisel potentsiaalikal inimesel kärjääriahnust pole jääb ta igaveseks mingit lihttööd tegema, samal ajal kui mitte just kirkaim kriit rinnaga läbi murrab.

See ei ole küll normaalne alternatiiv, aga äkki aja jooksul järgmistest generatsioonidest diferentseeruvad välja head juhid ja head töötajad.

Sellega seoses tuli meelde, et kiirabil oli vanasti moto "Aeg parandab kõik haavad". Minuteada seda enam ei kasutata, äkki tahate KL-s taaskasutusele võtta :D

Anonyymi kirjoitti...

Moto pole paha :)

Tänan kommentaari eest.
Asjadest

Lumivalgeke kirjoitti...

Mina mõlgutan selliseid mõtteid iga jumala päev KV sise-elu lähemalt silmitsedes. Kirgaste kriitide mahatampimine on lausa süstemaatiline, natukenegi iseseisvat mõtlemist ilmutav või (jumal selle eest!) senise süsteemi suhtes kriitilise meelega mees nullitakse ülevaltpoolt kiiresti ära. Olgu ambitsiooni või ärgu olgu. Teatud tasemest edasi lihtsalt ei saa, kui jääd silma ausa ja nutika tüübina, kes äkki veel suu peale ka kukkunud ei ole. Vt nt Kunnas, Toomse jne. Kui mõelda, kes sellest kasu saab, et mõtlemisvõimetud ja mugavusega ära harjunud väga kergesti poliitilistest tõmbetuultest mõjutatavad parketiohvitserid dikteerivad, kes jääb ja kes annuleeritakse, siis hakkab päris paha...

Strateegiliste otsuste osas vaata või Paldiskit. Kui jabur peab olema, et Eesti ainus mingitki kaitsevõimet omav üksus sellisesse kohta paigutada?!? Seal pole kogu SCP'i ja 1.JVBr'i maatasa tegemiseks isegi ühtegi raketti vaja, piisab kui keegi õiges kohas tikku tõmbab.

Jabur, jabur, jabur on see kõik, ja mida enam süvitsi minna, seda enam tundub ainus loogiline seletus "rohelise" karvase käe juhtimine või mõni muu tore vandenõuteooria.