keskiviikkona, helmikuuta 15, 2012

Mida Padi õigupoolest sõi?

Need, kes on lugenud raamatut "Limpa ja mereröövlid" teavad, et loo lõpuosas osaleb sündmustes Padi, kes teeb lastele köögis pannkooke ning tegeleb sellega, et määrib sibulale erinevaid lisandeid: sinepit, ketšupit, suhkurt ja moosi. Kohe, kui lugesin mida Padi tegi, tekkis mul asja vastu tohutu huvi. Tõepoolest! -kuidas maitseb moosiga sibul?
Mõte korrata Padja eksperimenti ei andnud kuidagi rahu.
Et säästa lugejate aega ja raha, teostas Asjadest-blogi asjakohase uurimuse oma kulu ja kirjadega. Tulemused on üllatuslikud ja äärmiselt õpetlikud.
1) Sibul ja sinep -väga mõnus mõrkjas maitse. Huvitaval kombel neutraliseerib sinep sibula maitse (ja vastupidi) ning tulemuseks on üpriski mahe ning nö soolane suutäis. Täiesti soovitatav.
2) Sibul ja ketšup -tõeline positiivne retroelamus; meenub Kadriorus tegutsenud välisašlõkirestoran, kus pakuti sašlõki juurde samuti sibulat ketšupiga. Puudub vaid väike liha maitse kuid üldjoontes on kõik väga pädev. Igati söödav.
3) Sibul ja moos -parim maitse! Väga hõrk ja peen. Mahe moos ja kibe sibul moodustavad üheskoos suurepärase paari. Rangelt soovitatav!
4) Sibul ja mesi ( suhkurt polnud) -vastik! Ülimalt nõme maitseelamus. Võimaluse korral uleb sellist kooslust vältida. Maitse moodustab mee üliagressiivne magusus ja sibula kohkumatu teravus. Koos on nad tõeliselt ebameeldivad.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sibul (hakitud) meega, lasta seista ja tarbida külmetushaiguste korral ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ma arvan, et ka hakitult on vastik. Huvitav mis sellise tarbimise mõte on? Vaevalt, et see midagi ravib.
Asjadest

Anonyymi kirjoitti...

Palun, mis moos oli? Musta sõstra?

Asjadest kirjoitti...

See oli mingi suhteliselt eksklusiivne "Jõulumoos". Uurin täpse päritolu välja (mingi Eesti öko-väiketootja).

Asjadest kirjoitti...

Moosi tootja on Aakre Moos (ärinimi AS Bacula): http://www.moos.ee/

Facebook: http://et-ee.facebook.com/pages/Aakre-moos/267908936572664

Moos on ülihea ja aus.

Lumivalgeke kirjoitti...

Külmetuseravim on mesi+küüslauk. Ja rõve on see ka, lihtsalt töötab. Sibul külmetuseravina on üsna alternatiivne:D:D:D

Selline asi on ka olemas nagu sibulamoos. Jube hea asi lihatoitudega:)