keskiviikkona, helmikuuta 29, 2012

Lauri Laasi ja Homer Simpson (nagu kaks tilka...)

Ega kui ikka süüdi ei tunne, ega siis polegi mõtet mingist seaduserikkumisest või amoraalsusest rääkida...
Pilt Postimehe veebist


Pilt pärit thevog.net

tiistaina, helmikuuta 28, 2012

Uus Eesti lipp II (III)

Must, valge ja hall. Need on Eesti talve värvid. Ning kuna uute sümbolite ja ennete otsimine on käesoleva blogi üks suurtest eesmärkidest, tundub paslik ühte neist siinkohal ka esitleda.
1) Tegemist on lipuga, mille alla koonduvad need, kes on otsustanud ülekohtule vastu hakata ka juhul, kui see lõpeb kaotusega -sellisel puhul sümoliseerib hall taust vastupanu lootusetust ja ängi, valge eesmärgi üllust ("vabadust", kui soovite) -ja lume valevust, -ning must rist ainukest saadavat tasu (= rist lumes).
2) Lipp sümboliseerib eluraskustele alla jäänud inimesi. Sellisel juhul on värvide tähendus suhteliselt sarnane: hall -väljapääsmatus ja õnnetus (aga võibolla ka tagasihoidlikkus?); valge -lootus (või mälestus?) paremast; must rist -tõenäoline traagiline lõpp.

maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Prantsuse Lütseumi lõpetajatest õpetajaid ei saa

Paar aastat tagasi deklareeris Lauri Leesi, et Prantsuse Lütseumi lõpetanud lastest saavad vaid diplomaadid, teadlased, doktorid, professorid jne, aga mitte Selveri kassapidajad. Sest kassapidaja amet pole piisavalt vääriline.

Kuid täna teatab Leesi, et ka õpetaja amet ei kõlba koera hänna allagi. Mida me sellest nüüd välja peame lugema? Küllap seda, et Prantsuse Lütseumis käinud noorel ei kõlba koolmeistriametit pidada. See oleks sama labane nagu Selveri kassas töötada.
* * *
Kas me vajame veel mingit tõestust, et Prantsuse(pärane) maailmanägemus ei ole päris normaalne?

Mõõtevahendite direktiivile vastav viinapits



Turvaline ja usaldusväärne viinapits täpsust nõudvateks puhkudeks (direktiiv 2004/22/EÜ).

1) CE -vastavusmärgis

2) 0846 -teavitatud asutuse tähis (vastavushindamise teostaja)

3) M 10 -metroloogiline lisamärgis + märgise pealekandmise aasta (2010) kaks viimast numbrit

Tagasi (isamaa?) alguse juurde

Juhtusin just kuskilt lugema, et heaoluühiskondades on vähe patriotismi. Täiesti arusaadav. Täis kõhuga diivanil lebaskledes ja telekapuldiga kanaleid klõpsides ei viitsi eriti midagi tunda või mõelda. Ega kuhugi minna või -hoidku Jumal! -millegi eest võidelda. Kuid olukord muutub kohe, kui oled ära söönud kausitäie speltanisust tehtud putru, joonud peale tassitäie kraanivett ning mõlgutanud mõtteid (=unistanud) kiluvõileivast. Sellises olukorras on vaim virge ning iga asi nõuab isiklikku seisukohta ja sekkumist. Just mehine odrakört ja haljas kaevuvesi on meie armsa kodumaa liikumapanevaks jõuks -mitte pääsemine viie rikkaima riigi hulka! Olgem siis tähelepanelikud.

Lusikale graveeritud Väike Müü



Suurepärane töö.

perjantaina, helmikuuta 24, 2012

Munk ja kurgid

Tänaseks Vabariigi Sünnipäevaks väike -aga õpetlik lugu meie igapäevasest elust (lugu on kirja pandud 400a. paiku) :

Kord rändas üks munk läbi Palestiina. Kui ta ära väsis, istus munk kurgipõllu lähedusse, et pisut keha kinnitada. Siis haarasid teda järgmised mõtted: "Võta ka üks kurk ja söö! Mis see ikka teeb!". Kuid munk kogus end ja ütles: "Vargad on määratud karistusele. Pane end proovile, kas sa suudad karistust kanda." Ta tõusis püsti ning otsis endale viieks päevaks koha otse kõrvetava päikese all. Tundes end seejärel lausa surevana, lausus ta enesele: "Ei, seda karistust sa taluda ei suuda! Ning ta ütles: Kui sa seda ei suuda, siis ära varasta ega näksi kurke!"

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Politseinikel oli jälle kohvipaus

Päti asemel passiks ma peale millal politseinikud Pikas Jalas kohvitavad...-saaks rahulikult turiste röövida ja niisama möödujatega tüli norida. Kuigi tegelikult on muidugi tore, et ka politseinikud saavad hinge tõmmata. Rahulolev politseinik on kindlasti parem, kui näljane ja tülpinud politseinik.

Kui palju on riigireetureid KV peastaabis, Kaitseväes ja Kaitseliidus?

Hiljutiste uudiste taustal tekib paratamatult küsimus, "kas me saame usaldada neid, kes Eesti julgeoleku ja kaitsevõime üle otsustavad?".

Kaitsevõime lõhkumiseks ei pea isegi VASTU töötama vaid piisab (FSB orkestreeritud?) passiivsusest. Piisab sellest, kui jätta edutamata targad ja teravad juhid ning hoida oma kohtadel tasapakse parketiohvitsere. Piisab hea algatuse tagasilükkamisest ning teenistusliku hierarhia ratsionaalsusest kõrgemaleseadmisest.

Eesti KV on täis "lõputult roteeruvaid" ohvitsere, kes töötavad valdkonnas mida nad tegelikult ei jaga, sest süsteemis puudub nende pagunitele vastav erialane ametikoht (pioneer teeb staabitööd või korraldab logistikat). See tähendab, et aastad venivad, kuid mingeid olulisi märke paranemisest pole märgata. Kuidas ma saan usaldada "kogemustega kõrgemat ohvitseri", kes õppustel ei suuda meestele isegi selgeid käske anda -rääkimata olukorra ja eesmärkide arusaadavast kirjeldusest?

Ja ma tahaks väga teada, kes lasi Tallinnas asuva Kaitseliidu mobilisatsioonipunkti ümbritsenud betoonaia asemele rajada TRAATAIA (!), mis on IGAST SUUNAST läbi nähtav ning LÄBI LASTAV? Piisab paari püssimehe olemasolust ümbruskonnas ning mingit Kaitseliidu mobiliseerumist ei toimu! Kes selliseid asju otsustab?!!!! :(

Mõned tähelepanekud

1) Kui sa lased lõigata juuksed "0"ga maha, võib tekkida piinlik hetk, kui sa tahad oma villast mütsi peast ära võtta, aga see ei tule. Venib pikaks nagu päkapikumüts aga peast ära ei tule.
2) Vene naftaärimehed eelistavad Muuga sadamat Ust-Lugale sellepärast, et Muugal ei varastata poolt kaupa ära (info pärineb ärimeestele lähedalseisvast allikast).
3) Laskeklubide liikmeskonda ei saa suurendada, sest laskurid ei mahu olemasolevatesse lasketiirudesse treeningu ajal ära ning kulud kasvavad.
4) Eesti on 2011.a IPSC reitingus oluliselt tõusnud. Väga tubli. Mehed ise pusivad, keegi neid ei toeta (erinevalt Räpina käsipalluritest). Kusjuures Eesti teeb pähe Iisraelile, Ukrainale, Hiinale, Jaapanile...

tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Lumememm pole ACTAga nõus

Kesklinnas on hiiglaslik lumememm, kellel on protestiks ACTA vastu peas fooliummüts. Positiivne. Teisalt on võimalik ka see variant.

Indigo-laste maailm

Võlakütid otsivad ka kommikarbist

Tundub, et inkassomehed on kommikarbist raha otsinud. Kujutan juba ette kuidas võlakütid laste kaisukarud lõhki lõikavad ning need siis enda logoga uuesti kinni pitseerivad...-samal ajal, kui lapsed nuttes isalt küsivad "Issi, miks need onud mu mänguasjad katki teevad?!"

Ega nad asjata deklareeri: Meie jaoks ei ole liiga vähe ega liiga palju võlanõudeid, liiga väikest ega liiga suurt võlanõuet, liiga keerulist ega liiga lihtsat ... on vaid võlasuhted, mis vajavad lahendamist, nõuete all seisev raha, mis vajab vabastamist.

Kõlab nagu: Meie jaoks pole inimesi olemas, on vaid raha.

Eesti ujuvmajad

Viimsi poolsaar.

maanantaina, helmikuuta 20, 2012

EKA avatud loeng

Kolmapäeval, 22.veebruaril kell 17.00 ruumis 221
Anna Verschik
loenguga `Jidiši keel kui moodsa juudi rahvusluse üks aspekt`
Kõik on oodatud!

Anna VerschikSündinud 31.mai 1968 a. St. Peterburg, VenemaaProfessor / Eesti Keele ja Kultuuri Instituut, Tallinna Ülikool
Uurimisvaldkonnad Keelekontaktidest tingitud muutuste mehhanismid (eelkõige koodivahetus)Kaasaegsed eesti-vene keelekontaktidJidiši keel ja selle kontaktid BaltikumisUute keelte teke (segakeeled)Ilukirjanduse tõlkimineVene-eesti koodivahetus

Avaldatud töid1. Estonian Yiddish and its Contacts with Coterritorial Languages. - Tartu: Tartu Ülikooli kirjastus, 2000 (doktoriväitekiri).2. Vene-eesti keelekontaktidest ja interferentsi mehhanismides. - Keel ja Kirjandus 2001, 8, 529-542.3. On the dynamics of article use in Estonian Yiddish. - Folia Linguistica. - Folia Linguistica, 2002, 35 (3-4), 337-369.4. Russian-Estonian language contacts and mechanisms of interference. - Trames 2002, 3, vol. 6 (56/51), 245-265.5. Mõnda balti-saksa ja jidiši kontaktidest. - Keel ja Kirjandus, 2000, 6, 401-408; Keel ja Kirjandus 2000, 7, 496-502.6. The Yiddish Language in Estonia: Past and Present. - Journal of Baltic Studies, 1999, 30 (2), 117- 128.7. Some aspects of multilingualism of Estonian Jews. - International Journal of the Sociology of Language, 1999, 139, 49-67.8. Koodivahetus ja eesti keeleteadus. - Pajusalu, R., Tragel, I., Hennoste, T., Õim, H. (toim.) Teoreetiline keeleteadus Eestis. Tartu: TÜ üldkeeleteaduse õppetooli toimetised 4, 2002, 287-296.
Tõlked9. Šolem-Aleichem. Marienbad. Tallinn: Aviv, 1994. Tõlge jidiši keelest, eessõna, kommentaar.10. D. Bergelson, Kui kõik on läbi. Romaan. Varrak, 1999. Tõlge jidiši keelest, kommentaarid ja järelsõna Mõnda Dovid Bergelsonist.
Lisaks:
Kakskeelsusest. Anna Verschik; Keelekõrv, Vikerraadio 26.november 2005Lõiming südames.; NaisteMaailm, E.Kivimaa 10.veebruar 2003

Ma ei mõista, kas asjad on head või hoopis nõmedad

Vaatasin ehteid mis ma kuu aega tagasi tegin ning need tundusid täiesti tobedad.

See on keeruline olukord, sest puuduvad igasugused mõistlikud näitajad mille abil neid hinnata. Tehes tundub, et kõik on väga vinge ja maailmamuutev. Aga kuu aja pärast -kuigi vahepeal pole justkui midagi toimunud -on produkt täiesti mittemidagiütlev.

Mis toimub, ah?

sunnuntaina, helmikuuta 19, 2012

Starteriga on midagi juhtunud

Kiirendus oli nii võimas, et käpik jäi maha? Või on see mingi spetsiaalne starterijoomisekäpik? Salapärane.

Unistus suitsuvabast alast

lauantaina, helmikuuta 18, 2012

Meditsiinigrupp vajab tunnuslauset

Kui kellegil on häid mõtteid milline võiks olla KL meditsiinigrupi tunnuslause, siis palun kommentaariumis julgesti teada anda. Grupi missioon on osutada -ja organiseerida kriisiolukordades (sõda, uputus, tulekahju, õnnetus jne) võimalikku parimat esmaabi.

Üks tunnuslause on juba olemas: "Tervelt koju!". Kuidas tundub?

Samas peaks veel variante tekitama, et oleks mille vahel valida. Kui erinevad tunnuslaused on koos, teeme küsitluse ja igaüks saab anda oma eelistusele hääle. See ongi demokraatia. Palun aktiivset osavõttu! Sinu arvamus on oluline!

perjantaina, helmikuuta 17, 2012

Poliitiliselt korrektne punane rist on ruut

Vana uudis kuid siiski tähelepanuväärne. Britid soovitavad ajaloolise punase risti asemel võtta kasutusele "punane kristall". Punane rist meenutab liigselt ristirüütleid...

Autorid rikuvad Eesti Vabariigi põhiseadust!

Seoses ACTAga on selgunud, et iga ostetud CD plaadi eest saab Eesti Autorite Ühing 3-4% müügitulust. Idee seisneb selles, et CD on asi millele võib ostja muusikat salvestada. Muusika on aga kellegi autori looming. Ja loomingu eest peab igaljuhul maksma...

EAÜ ei pea seega eriti võimalikuks, et tegelikult salvestan ma CD plaadile fotosid või enda uue raamatu käsikirja.

Kuid see väike raha on veel pisike ülekohus. Palju karjuvam ebaõiglus on see, et tegelikult MA EI TAHA mulle peale surutavat muusikat kuulata. Ma ei taha kuulata kaubanduskeskuses kõlavat anglosaksi estraadi. Ma ei taha kuulata muusikat mida lastakse raadiost, telekast jm(+ bussis kõlav slaavi estraad). Ma leian, et muusika mida ma ei saa valida, rikub minu õigust enesemääramisele. Eesti Vabariigi põhiseaduse § 19 sätestab: Igaühel on õigus vabale eneseteostusele. Igaüks peab oma õiguste ja vabaduste kasutamisel ning kohustuste täitmisel austama ja arvestama teiste inimeste õigusi ja vabadusi ning järgima seadust.

Mis õigusega arvab EAÜ, et mina salvestan CD-le muusikat aga ei arvesta samas minu sooviga muusikat MITTE KUULATA?! Miks nad topivad mulle mingite autorite lugusid sellal, kui ma tahan, et oleks vaikne? Ja mis peamine -miks nad mulle selle eest ei maksa?!

Magdaleena polikliinikus müüakse infusioonisüsteeme!

Ülikõvv. Magdaleena polikliinikus müüakse mõnusas krabisevas pakis Magnum Medical OÜ poolt tarnitud ja Van Oostveen Medical-i toodetud infusioonisüsteeme (kaubamärk Romed® -HOLLAND). Füsioloogilist lahust* saab perearsti retseptiga.

Mis võib olla südantsoojendavam, kui võimalus päästa mõneks ajaks kellegi maine elu? Kuid selleks vajad sa korralikku infusioonisüsteemi ja füsioloogilist lahust ((NB! lahus peab olema manustamisel kehatemperatuuriga (= hoiad lahusekotti põues)).
______________________
* füsioloogiline lahus- inimese puhul 0,9% NaCl lahus, kasutatakse suuremate vere- ja vee kaotuste puhul. NB! Füsiloogiline lahus EI OLE nn Humer, mida lastele ninna pritsitakse. Humer on ÜLIKALLIS merevesi. Lisaks sellele on tema liitri hind 166,2 € ehk 2600 kr.

Mida teevad parameedikud redeliga?





Keegi kukkus auku aga kätte ei saanud?

Pole eesmärki, pole elu

Mõtlesin, et on vist ikka väga hea, kui inimesel on temast endast nö suurem eesmärk. Sest kui kogu elu on seotud vaid iseenda mugavuse ja õnne putitamisega, võib tulemus olla väga mõttetu, sest lõppudelõpuks surevad kõik ära ja igasugune nn karjäär päädib meeleheitlikest pingutustest hoolimata ikkagi kalmistul (mis tõestab veelkord, et nn intellektuaalne areng on suht lapsik jama). Õppimisel ja enesearendamisel pole ilma kõrgema eesmärgita mingit mõtet. Kaasinimeste seisukohast.

Aga samas peab kõrgemat eemärki omades vältima ohvri-mentaliteeti stiilis "Ma elan laste nimel!". Iseasi, kas lapsed on üldse mingi kõrgem eesmärk? Lastest võivad ju saada pätid? Mis eesmärk see siis on?

torstaina, helmikuuta 16, 2012

Tartu Ülikooli teadlased võivad esile kutsuda Eesti ilukirjanduse uuestisünni

Te olete kindlasti lugenud artiklit, et Tartu Ülikooli uute hoonete halduskulud on metsikud sest ruumid on tühjad, aga ventilatsioon möllab täie võimsusega ning tuled põlevad kogu aeg jne. Kuna halduskuludeks läheb palju raha, siis tõmmatakse teadus- ja õppetöö arvelt seda kokku ja näiteks, kui sul on vaja läbida taimegeneetika... ütleb õppejõud kohe ära, et rahaga on tuuga ja ei saa praktikumi teha korralikult, et kas tahame üldse seda ainet või ei taha... kui tahame, siis praksis niisama istume ja kuulame heietusi, et "siis kui meil raha oli, siis me tegime nii..." . Nukleiinhapete keemias samamoodi... raha oleks 12 tudengi jaoks praksis, aga tudengeid on ca 40. Õppejõud ütleb, et "praksi võiksid teha need, keda VÄGA huvitab või kelle magistritöö on seotud sarnase teemaga... teised niisama tulgu vaadaku või ärgu tulgu". Jah muidugi tudengi seisukohalt on hea... vähese vaevaga saab "arvestuse" kirja.

100a tagasi ei tahtnud ükski tudeng mingeid nukleiinhappeid uurida aga haridus oli väga tasemel. Samas kui nüüd toimub juuksekarva lõhkiajamine stiilis "mida see üks nukleotiid seal veel teeb?". Sama asi on Bosoni osakesega - tüübid otsivad ja otsivad -raha põleb -aga midagi ei leia. Tekib küsimus milleks neile üldse elekter?! Otsigu ilma elektrita. Suur probleem on ka gravitatsioonilainete otsimisega: põhimõtteliselt on lugu nii, et teatakse, et nad on olemas kuskil, aga kuidas leida, seda ei tea. Ja ei teata isegi "kus?". Ning kui gravitatsiooni põhjustaja isegi leitakse, siis suurem osa meile tuntud füüsikast ja muust säärasest osutub valeks ja tuleb uuesti kõik kirjutada. See on täielik sigadus tegelikult, et meie elame mingis Newtoni-pettuses ja....et nii ongi lihtsalt, et meile on elu aeg valetatud. Kujutage ette, et sa oled 50 aastat termodünaamikat õppinud, teinud, õpetanud... ja siis tuleb gravitatsioonilaine... kogu elutöö on vale! See võib korralikult meele mõruks teha. Kusjuures eriti suured luuserid on veel need, kes seda praegult õppima hakkavad -jus enne gravitatsioonilaine võimalikku avastamist (umbes nagu nendel meestel juhtus, kes uurisid päikese tiirlemist ümber maa just enne, kui (taas) avastati, et kõik on hoopis vastupid). Lahendus võiks olla selles, et tuleks tulevasi füüsikuid ettevalmistada kitsamalt... spetsialiseeruvad ainult gravitatsioonilainete otsimisele -sest kui neid suurem hulk otsib, siis suureneb ka tõenäosus, et leitakse kiiremini üles vms. Asja pluss on muidugi see, et gravitatsioonilaine otsimine võib anda inspiratsiooni uute Kuningas Arthuri Lugude tekkele ning võib viia Eesti ilukirjanduse uue renessansini.

keskiviikkona, helmikuuta 15, 2012

Mida Padi õigupoolest sõi?

Need, kes on lugenud raamatut "Limpa ja mereröövlid" teavad, et loo lõpuosas osaleb sündmustes Padi, kes teeb lastele köögis pannkooke ning tegeleb sellega, et määrib sibulale erinevaid lisandeid: sinepit, ketšupit, suhkurt ja moosi. Kohe, kui lugesin mida Padi tegi, tekkis mul asja vastu tohutu huvi. Tõepoolest! -kuidas maitseb moosiga sibul?
Mõte korrata Padja eksperimenti ei andnud kuidagi rahu.
Et säästa lugejate aega ja raha, teostas Asjadest-blogi asjakohase uurimuse oma kulu ja kirjadega. Tulemused on üllatuslikud ja äärmiselt õpetlikud.
1) Sibul ja sinep -väga mõnus mõrkjas maitse. Huvitaval kombel neutraliseerib sinep sibula maitse (ja vastupidi) ning tulemuseks on üpriski mahe ning nö soolane suutäis. Täiesti soovitatav.
2) Sibul ja ketšup -tõeline positiivne retroelamus; meenub Kadriorus tegutsenud välisašlõkirestoran, kus pakuti sašlõki juurde samuti sibulat ketšupiga. Puudub vaid väike liha maitse kuid üldjoontes on kõik väga pädev. Igati söödav.
3) Sibul ja moos -parim maitse! Väga hõrk ja peen. Mahe moos ja kibe sibul moodustavad üheskoos suurepärase paari. Rangelt soovitatav!
4) Sibul ja mesi ( suhkurt polnud) -vastik! Ülimalt nõme maitseelamus. Võimaluse korral uleb sellist kooslust vältida. Maitse moodustab mee üliagressiivne magusus ja sibula kohkumatu teravus. Koos on nad tõeliselt ebameeldivad.

Nibiru juba vaikselt mõjutab

Sahistatakse, et lasteaedades ja koolides kujutavad lapsed oma joonistustel väga sageli kosmosetemaatikat. Ei tea, kas see on Nibiru mõju? Pole ju enam CCCP aegaset juttu Gagarinist jmt...-äärmisel juhul, ehk ainult mingid LEGO mõjud?

tiistaina, helmikuuta 14, 2012

Laste alateadvusesse suunatud gay-reklaam

Päris karm, et linnaruumis sellist avalikku propagandat saab teha. Pealegi veel lastele. Kus on lastevanemate silmad?

Verekeskuses on väga imelik latte

Ei teagi -järsku ma sain millegist ise valesti aru, aga kui Verekeskuses -seal, kus doonoritele mahla ja küpsist pakutakse -kohviautomaadist latte-kohvi vajutada, saab kätte lihtsalt lahustatud piimapulbrist tehtud sooja vedeliku. Koos suhkruga maitseb see jook kusjuures täitsa hästi. Niuke soe magus asi. Aga kohvi sees pole. Päris põnev...

maanantaina, helmikuuta 13, 2012

Maskeeritud Doris

Eelmise postituse kommentaariumis esitati küsimus relvade maskeerimise kohta. Väikese viitsimise korral on maskeerimine iga relvaga täiesti tehtav. Pildil on püss kaetud suhteliselt kiire ja hooletu maskeeringuga (3 min). Põhiline on rikkuda relva äratuntav kuju ja piirjooned.

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Kuningale, mis kuulub kuningale



Galil AR-le kinnitatud Vortex 1-4x suurendusega optika. Kasutada saab ka raudsihikuid.

Termos on soki sees...

Aknateip. Kuumuse käes raua külge kinni ei sula.

Tegelikud põhjused hakkavad selguma

Tegevuskoht -KL laskeväli.

Laskeinstruktor on enne lasketreeningu algust mehed üles rivistanud. Kõik on tähelepanelikud.
Instruktor (ulakalt): Nii mehed, nüüd hakkame tegelema oma seksuaalse hälbega!
Sõdurid irvitavad rõõmsalt sest selline ebakonvensionaalne algus tähendab, et instruktor on tasemel ning treening tuleb hea.

E8 käis kinos

E8 käis kinos ning nägi kassasabas kahte välivormis sõdurit.

E8: Ma nägin kinos kahte sõdurit...-nad olid kinos! Täitsa imelik...
Isa: Noh, sõduritele antakse selline asi nagu linnaluba, et nad saaks linnapeale minna.
E8: Aga mida nad linnas teevad?
Isa: Igasuguseid asju...kuidas kunagi.
E8: Kas nad saavad linnaloa selleks, et kommi osta?

perjantaina, helmikuuta 10, 2012

Pilt seinal

Tuvide puhkekeskus ja linnapardid




Balti Jaama piirkond

torstaina, helmikuuta 09, 2012

Kuuvalguses rand

Kirjutan paar sõna ilma vigurdamiseta.

Päris imelik, et enne Koera juhtusin õhtul randa väga harva. Hämar ja pime mets, mis randa ääristab, tundus alati veidi sünge ja ohtlik. Kuigi tegelikult jalutavad rannametsas vaid korralikud inimesed -kepikõndijad, koeraomanikud, armunud ja tervisesportlased. Vahel harva juhtub sinna ka mõni tõsimeelne boheem, kes mõtlikult hallile merele vaatab. Lisaks neile käivad rannas ka taliujujad. Taliujujad on kõik väga asjalikud ning ei viida aega niisama mööda rannaäärt kõndides vaid tegelevad põhilisega - ujumise, riietumise ja võimlemisega.

Vahel pole rannas kedagi.

On vaid suur külm meri, kuuvalguses valendav rand ning kõrgel taevas sädelevad tähed. Mustas öötaevas võib näha ka väikeste vilkuvate täppidena lendavaid lennukeid ja koptereid. Kusagil silmapiiril kulgevad oma teed kuldsetes tuledes küütlevad laevad.

See kõik on imekaunis. On tore tõmmata kopsudesse karget lumelõhnalist õhku ning ajada pea kuklasse, et otsida üles Orion, Kassiopeia, Suu Vanker, Põhjanael (koos Väikese Vankriga) ning Sõel. Ning arutleda kõigi teiste taevas asuvate täppide nime ja päritolu üle.

Mõnikord selgub, et täht mida sa pidasid Veenuseks, on hoopis Helsingist saabuv kopter...

Nagu kaks tilka vett (hüdrant ja relvalukk)



keskiviikkona, helmikuuta 08, 2012

Ilus auto

Nagu kaks tilka vett (Berliini Riigipäevahoone ja maja Telliskivi tänaval)



Hehh. No mis ma koguaeg räägin, et pole vaja minna reisima, et maailma näha. Näiteks on Telliskivi tänaval remondimehed teinud täpselt samasuguse kunstižedöövri nagu omalajal Berliinis oli. Tublid mehed.

Kojamehed on jätkuvalt populaarsed




08.veebruari hommik Vabaduse Väljakul. Lapsed jälgivad ainiti kojameest. * * *Mäletan, et väga huvitav oli hommikuti vaadata ka prügiveomehi prügikonteinereid tühjendamas.

tiistaina, helmikuuta 07, 2012

Kusagil meie seas liigub ringi Eesti supermodell

Sahistatakse, et peagi jõuab Eesti teleekraanidele "Eesti Supermodell". Moekunstnikud, meigikunstnikud, filmimehed ja ehtekunstnikud töötavad asja kallal juba päris pingeliselt.

"Eesti SUPERmodell" kõlab päris...enesekindlalt.
(Kas see pole algupärases eesti keeles mitte ülimodell? Või ülimannekeen?)

maanantaina, helmikuuta 06, 2012

Meistrite Gildi 4,8 amprine õlu annab töörahvale lootust


Tööline! Kõik me oleme tundnud kibedust südames nähes, kui pursuid (mitte need pursuid) ja pankurid rahvast rõhuvad -nende kodusid müüvad ning emasid-isasid meeleheitele viivad. Kes poleks tahtnud haarata oma reformvoodit ning minna tänavale, et ehitada barrikaade ja võidelda ülekohtu ning ebaõigluse vastu? Kes poleks tundnud kihu heita suurde läikivasse panga-aknasse tellist?
Kuid alati on väärt teost natukene nagu midagi puudu jäänud...
Enamasti on põhjuseks see, et tuleb tööle minna ning võitluseks ei ole aega (peale tööd tuleb käia poes ja laste eest hoolt kanda). Vahel pole läheduses ühtegi sobivat tellist -või siis annab naine just viimasel hetkel sulle mingi segava ülesande. Kuid kõik need vastukäimised ja takistused ei kustuta südames lõõmavat tuld! Eriti, kui õnnestub lahti korkida 4,8 magnituudine MG õlu ning selle vähenõudliku ja aganaitselise sisuga hinges miilavad söed taas lõkkele puhuda. MG on karm õlu isegi Žiguli ja Säästumarketi pilsneriga võrreldes. Ega silt pudelil ilmaasjata ütle, et õlu sisaldab "odratooteid". Tegemist on niisiis Tõeliste Tööliste joogiga ning jutt "Meistrite Gildi" õllest on puhtakujuline desinformatsioon. Küllap on see jälle mingi kavaldamine, et töörahvast kaine ja taltsana hoida.

MG on nii okkaline ja kibe, et kumminui ja pisargaas tunduvad täiesti OK.

Kuidas välismaal elu läheb ka?

Huvitav, ligi pooled blogi külastajatest on pärist Saksamaalt:
Estonia
629
Germany
286
Norway
64
United States
36
Finland
17
Russia
13
United Kingdom
6
Ukraine
5
United Arab Emirates
4
Ireland
4

Ma arvan, et see statistika on päris täpne eestlaste väljarände näitaja. Põhiliselt oleskletakse Saksamaal, Norras ja USAs. Kusjuures mõned Eesti patrioodid on jõudnud koguni Araabiasse ja Ukrainasse. Teoreetiliselt peaks olema nii (kui uskuda seda Kihnu meest kellega ma bussis tuttavaks sain ja kes töötab Soomes ehitusel), et mida kaugemal Eestist inimene elab, seda mõnusam on elu. Ja seda positiivsemalt ja avaramalt inimene mõtleb. Seega peaks USAs, Venemaal ja Emiraatides elama kõige õnnelikumad eestlased.

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2012

Tallinnlased elavad jätkuvalt hirmus ja kahtlustamises

Õudne juhtum! Nägin mingit täiesti tavalist A-klassi mersut aga juba hakkas jalg nagu natukene värisema ja kahmasin koti kõvemini kätte. Põhjus oli triviaalne kuid äärmiselt märgiline -mersu oli munitsipaalpolitsei värvides ja selle esiistme seljatoele oli asetatud iseloomulik neoonvest. Selline kooslus paneb igal õppimisvõimelise inimesel kohe kõik kaitse -ja ründerefleksid tööle.
Kujutan ette, et umbes samamoodi tundsid inimesed end 1937ndate aastate Nõukogude Liidus...

Eotech 512 ja 12h -26°C







Külm ilm on parim aeg asjade testimiseks. Seega hankisin garaažist plastikust plastkarbi ning asetasin Eotech 512 holosihiku hellalt koos karbi ja termomeetriga ööseks õue lumme. Sihik oli laetud kahe Selverist ostetud Energizer AA tüüpi säästupatareiga (lugejad muidugi mõistavad, et tegemist oli väga emotsionaalse hetkega -umbse samasugusega, kui Kingpool kinnitas oma
puust mänguhiire Muhvi auto taha, et "kassid linnast välja meelitada").

Hommikul näitas sihiku kõrval asuv termomeeter -26°C. Sihiku klaas oli kirgas ja läbipaistev, ent innukast nupule vajutamisest hoolimata hologramm ei süttinud. Sihik ei toiminud.

Lisaks polnud võimalik patareisid kätte saada (näiteks, et vahetada need soojemate patareide vastu), sest patareisid kattev kaas oli kinni külmunud ega avanenud. Tuli oodata sihiku soojenemist. Toas kattus sihik momentaalselt härmatisega, mis võib olla probleemiks, kui laskur peab liikuma külma käest sooja ruumi (raudsihikutega sellist mure ei ole).
Peale pooletunnist ootamist oli kaas piisavalt sulanud, et patareid toasoojade vastu vahetada. Hologramm lülitus koheselt sisse ning kõik oli ideaalses korras ning veatu.

* * *

Mida me sellest katsest õppisime?
1) pikaajalises -25°C pakases viibimisel ei pruugi tavalised AA patareid toimida

2) sihiku kaas ei pruugi avaneda

3) Külmas on mõistlik kasutada liitiumpatareisid ja hoida taskus varuks paari sooja varupatareid

4) Ei tasu pakase käest mauh! kuhugi sooja ruumi hüpata -sihik härmatub

* * *

Sellised...päris elulised probleemid, eks.

Tuvid ajavad Tartus vaikselt öko-asja

Hea näide, et talviseks puhkuseks pole vaja 100t tonni armatuurterast ja betooni -vaid võib ka palju ökoloogilisemalt hakkama saada. Kui inimestel oleks suled, ei peaks nad igapäevase peavarju pärast nii palju muretsema ning võiksid lennata ja oma toitu otse õhust püüda. Tundub, et evolutsioon on viinud meid tupikteele...

perjantaina, helmikuuta 03, 2012

Avatud loeng EKAs

Kolmapäeval, 8.veebruaril kell 17.00 ruumis 221
Madle Lippus loenguga
`UUE MAAILMA SELTS`
Kõik on oodatud!

Madle Lippus, Uue Maailma Seltsi üks mootoreid ja värske presidendi vabakonna nõunikMadle, kel on tugev kogemus Uue Maailma seltsi käivitamise ja organiseerimisega, räägib selle teekonna kahest olulisest etapist: kogukonna kujunemisest ehk identiteediloomest ning protsessidisainist ehk kaasavast korraldamisest.

torstaina, helmikuuta 02, 2012

Nojah. Muide, kui kõik hästi läheb, peaksin mõne aja pärast hakkama saama ühe uue näitusega. Kokku on vaja joota ainult tühised mõnisada rõngast ning valtsida paar kilomeetrit traati...-kuid enne tuleb loomulikult kuskilt materjali hankida.

Spordimuuseumis võib näha surnud inimeste kehaosi

Selle nädala kolmapäeval avati Spordimuuseumis ülikarm näitus. Tegemist on suurepärase läbilõikega Tartu kirurgide ja anatoomide igapäevatöös esinevatest probleemidest. Muuseumikülastajal on võimalus uudistada nii prepareeritud inimnahka, rasvunud südant, kui ka tutvuda loodete väärarengutega - ning seda kõike lausa olematult distantsilt. Innukam huviline võib oma nina sisuliselt vastu magu sisaldavat purki suruda. Samas tasub nõrgema närvikavaga kodanikel minna lõunatama peale ekspositsiooniga tutvumist -mitte enne. Kindlasti on näitus väga soovitatav kõigile lastele ja üleoleva eluhoiakuga inimestele (et neid reaalsusega kontakti viia).




Romantilised tätoveeringud...



Kahekuune inimloode (abort on lubatud kuni 3 elukuuni)