sunnuntaina, toukokuuta 09, 2010

Evolutsiooniline tipphetk

Millegipärast näivad tänapäeva evolutsionistid arvavat, et evolutsioonilised protsessid puudutavad vaid elus-loodust; -mis on ilmselgelt tohutult meelevaldne ja kivistunud arusaam arengust. Teatavasti oli evolutsiooni olulisim hetk just siis, kui elutust ainest tekkis esimene elus organism. See teaduslik algtõde tõestab, et ka elutu mateeria on võimeline arenema. Ja loogiline on, et ta teeb seda ka praegult. Ning varem või hiljem oleme uute liikide ja organismide sünni tunnistajaks.

Imelik on vaid see, et teadusmehed pole elutu mateeria arenemisele erilist tähelepanu pööranud -uuritakse vaid elusaid loomi-linde...

Mulle isiklikult näib, et käesolev riiul on just üks selle toimiva arengu puuduvaid lülisid. Ja võibolla isegi selle tipp?

* * *

Oot...aga kui mateeria areneb...-siis peaks ta ju ka teisenema ja...-oma keemilist koostist muutma? Või vähemalt füüsikalisi omadusi? Kas see on seesama protsess, kui mollusk mere põhjas ära kivistub? Või, kui tammepuu vees süsinikuks muutub? Kas see ongi seesama asi?

Kas on mõeldav, et näiteks kivisöekiht aja jooksul mingiks muuks aineks areneb? Näiteks naftaks? Sest ma kujutan ette, et naftas võivad juba mingid ainuraksed arenema hakata.

Või peaks areng toimuma tervikuna -st, et KOGU naftamaardla omandab algsed eluks vajalikud aistingud? Ja kui nii, siis poleks midagi imestada, kui maapõues leidub mingi iseseisev elu...-terve ökosüsteem? Kõik toitumisahelad?

Ei kommentteja: