keskiviikkona, toukokuuta 12, 2010

žiguli õlu (hommikune õlleminut)

Eile poes kurvalt õlleriiulite vahel uidates sähvatas silma rõõmus päikesekiir -avastasin riiuli tagumisest sopist vinge asja -žiguli õlle! Seda hetke on ausad õllesõbrad oodanud juba alates aastast 1989, kui väärtuslik ja odav kesvamärjuke müügilt ära kadus. Võimsust on uuel žigulil tõsised 4,6 promilli. Tegemist on tõeliselt minimalistliku ja mehise õllega.

On heameel näha, et õllest on eemaldatud kõik üleliigsed ained ning alles on jäetud vaid oluline: linnased, vili ja vesi. Vaid peamise allesjätmine liigitab žiguli mõnusalt taskukohaseks isegi kesisema sissetulekuga õllesõbrale -õlu maksab ainult 9 krooni!

See teeb žigulist lausa suurepärase joogi, millel on karge ja aus maitse.
Uus žiguli astub ühte rivvi selliste ajatult klassikaliste ja heade asjadega nagu ilma käikudeta jalgratas, presendist kott, tavalisest märguvast kangast telk, mootorita käsisaag, kummikud ja ilma liigendita labidas.

Iga aateline mees tunneb žigulit nähes kohe ära, et see õlu alt ei vea. See õlu teele ei jäta...

10 kommenttia:

Kristjan Kuru kirjoitti...

Millisest poest sa seda said?

mk kirjoitti...

Saadaval hästivarustatud alkopoodides. Ilus õlu lihtsas pudelis.

Asjadest kirjoitti...

Pirita Selveris oli :)

Pärnu Õlletehase tehtud. Eriti lahe on see, et pudelil peale esisildi muid silte polegi. Ja esisildil pole kah eriti midagi kirjas. Silm lausa puhkab...

Kristjan Kuru kirjoitti...

Tegelikult tehakse seda ja kõiki Puls õllesid Haljalas.

Anonyymi kirjoitti...

viru õlu teeb.

loonatalu

Asjadest kirjoitti...

Ok, Viru Õlu. Vabandan.

tomm kirjoitti...

Kui juba tähenärimiseks läks, siis 4,6 promilline õlu on ju alkovaba põhimõtteliselt. 4,6 sajandikku alkoholi liitri kohta ikka, mitte tuhandikku. :)

Mati kirjoitti...

super. kas sade oli kah põhjas, pudel kleepus ja sildid olid viltu peale kleebitud nagu vanasti?

Asjadest kirjoitti...

Silt oli otse ja pudel oli kah päris puhas. Kõige šefima õllenirega pudelid on muide "Palmse" õlledel. Seal on vist mingi selline masin, mis teeb igale pudelile konkreetse nire. Teine variant on see, et peale õllega täitmist pudeleid üle ei pesta.

Iseenesest on päris mõnus vaheldus tänapäevasele klantsitud kaubandusele, kus kõik tooted on puhtad, reklaamitud ja värvilised.

ES kirjoitti...

hmm, žiguli õlu on minumeelest juba jupp aega olemas, vähemalt ma olen seda näinud (mitte seda marki) - ja palju autentsemas, SINKJASROHELISES pudelis ning venekeelsete kirjadega :)