maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Paldiski on päris ilus

Paldiski on muutunud üllatavalt kenaks väikelinnaks. Palju maju on renoveeritud, pargid on korrastatud, mänguväljakud on kenad ja värvilised...
Eriliseks atraktsiooniks võib pidada Paldiski Kaubamaja, mille II korrus on täis nii hullu kitši, et seda on sõnadega raske kirjeldada. Peaaegu nagu tsirkus.

Helesinine on vist mingi rahvuslik eripära (mind on alati vaevanud küsimus, miks valitakse kõigi maailma värvide seast just "see" helesinine?)
Majandustõus on läbi. Säästumarketini on 25km.

3 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Käisid salaja meil? Kaubamaja teine korrus on tõeliselt sürr, ma ikka iga kord imestan, et kes neid asju ostab, kui taskurättide järel käin seal. Ja millised on nende inimeste kodud, kes neid asju ostavad? Põnev.

Helesinine on vene rahvusvärv, jah. Kallastel esineb seda ka massiliselt. Ja alati suudetakse saavutada just "see" helesinine.

Asjadest kirjoitti...

Käisin jah. Olin väga üllatunud, et linnakene nii korras ja viisakas on. Väga kaunid olid ka päikeses sätendavad pikad okastraatrõngaste palistused Kaitseväe Aedadel.

Imekaunis...

Lumivalgeke kirjoitti...

Ja Alexela on mõnusalt kohe vana surnuaia müüri taga, mõned meetrid viimasest hauast esimesed kütusemahutid. Ja kas pole põnev, et kogu linnas on 3-4 eramaja, neistki üks on kirik, ülejäänud kõik on paneelmajad?

Ilu on linnast väljas - tuulikutest edasi poolsaare serva poole. Kilomeetrite kaupa roostetavat okastraati, segunenud ja kokku kasvanud puude-põõsastega. Lagunevad ja üdini hüljatud välimusega varemed, kus kunagi kihas armee-elu. Kaevikud, kaablikraavid ja laskepesad kaetud ülaste ja sinililledega. Roomikujäljed betoonsillutises. Ja kõige selle dekadentsi vahel välgatamas mõni värske hülss, mida elukutselised hülsikorjajad pole märganud. Tõelised Stalkeri-maastikud. Kahju lausa, et linn ise järjest kaasajastub.

Ah jaa, see uus maja, kus kortereid müüakse, see Kodumaja või mis projekt ta on. See on õhtul väga põnev - umbes aasta tagasi valminud miljonikorteritega majast on asustatud vast 3-4 korterit, kus õhtul tuli põeleb. Ülejäänud on pime. Päris kõhe tunne on kujutleda end sinna elama - kuskile keskmisele korrusele - su all, su peal, su kõrval, ees, taga - tühjus. Koridorid kajavad kummituslikult ja mitte keegi ei pese ülemisel korrusel kell 2 öösel pesu. Kõhe.

Vabandust:D Mulle meeldib Paldiski helgematel hetkedel:D