maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Kirjutamisisu on läinud

Viimasel ajal tunduvad kõik teemad millest kirjutada kuidagi mõttetud. Oma väike -ent märkimisväärne -osa on selles ka nendel tublidel riigiteenistujatel, kes oma igapäevaseks tööks blogisid monitoorivad.

Huvitavatest teemadest kirjutada justkui ei saa. Mistõttu jäävad alles vaid need tavalised harjumuspärased teemad, millest kirjutavad lehed: klatš, kultuur, suhted, meediaarvustused ja igapäevane ving.

Mis on kokkuvõttes igav.
* * *
Paar ideed siiski nagu oleks...-esmalt üks veebileht või väike rubriik blogisse (saab seda teha või?), kus saaks soovitada. "Milleks soovitada?" kostab rahulolematuid hääli "Niigi on kõik kohad reklaami ja soovitus täis...!". Asi on selles, et tegelikult me ei tea keda valida.

Näiteks kui on vaja HEAD juuksurit. Aednikku. Sisekujundajat, ööbimiskohta, autoremonditöökoda, lihunikku, juustumeistrit, kandleparandajat vmt.

Soovitada saab ainult isikliku kogemuse põhjal (jajah, ma tean -inimesed on erinevad, ja see mis ühele on "Super!" on teisele "Labane!"). Soovitada tohib vaid selliseid ettevõtteid, inimesi ja kohti, mis vastavad teatud tingimustele:
1) nad on täpsed, korrektsed, korralikud, vastutustundlikud, koostöövalmid, professionaalsed
2) nad panustavad rohkem, kui peaks
3) nende töö või teenuse kvaliteet on märgatavalt parem, kui teistel
4) nende hinna ja kvaliteedi suhe on märgatavalt parem, kui teistel
5) nad on järele proovitud

Teine idee on veel, aga sellest hiljem.

5 kommenttia:

Morgie kirjoitti...

selliste isiklike soovituste puhul jääb anonüümses blogis või veebilehel kahjuks alati üles võimalus, et "soovitama" tulevad needsamad aednikud, sisekujundajad, juuksurid jne spetsialistid ennast ise.

Anonyymi kirjoitti...

Tere, see ei ole küll otseselt teemasse, aga soovitage mulle seda teatrit, mida teeb Külli Reinumägi. Loomisel on üks sait, mis koondaks kõik Eesti teatrid, tahaks nendega ka ühendust võtta. Tänan

Asjadest kirjoitti...

Palun väga: http://www.omalava.ee/

Ma arvan, et kõige parem on otse Küllile helistada. Ta on jube tubli ja korralik tütarlaps. Aga seda, kuidas Küllil näitlemine õnnestub, ma öelda ei oska. Võibolla näitleb ta kuidagi räpakalt või hooletult?

Samas -kui arvestada, et muidu on Ta täpne ja tubli, peaks ka näitlemine enam-vähem normaalne välja kukkuma?

Küllit soovitan igatahes julgelt!

Asjadest kirjoitti...

Morgie, seda, et vennikesed ennast ise soovitama hakkavad, peaks saama kuidagi elimineerida.

Soovituse juurde peaks kuuluma ka väike seletus, miks soovitus pädeb ja millisest vaatenurgast. Sest on ju selge, et kui soovitada näiteks juuksurit, on see jube suhteline soovitus, kui puudub töö iseloom ja võrdlusmaterjal. Keegi, kes elu aeg ise pesukausis juukseid värvinud, peab keskmiste oskustega juuksurit ehk superheaks -kuigi heast on asi kaugel...

Mingi loogiline soovitussüsteem on kindlasti võimalik. Enamasti on asi selles, et toimib isiklik vastutuse jagamine. Kui julged kedagi soovitada, siis pärast anna ka vastust! Umbes nii...

Ivari kirjoitti...

Suhteline on tõesti. Pidin autoga kolm korda järjest remondis käima. Valisin selleks kodu lähedal oleva töökoja, kus ma varem ei olnud käinud. Selle kohta tuttavalt arvamust küsides laitis ta koha absoluutselt maha.

Läksin ikkagi, sest oli ruttu vaja. Ja teenindus oli ideaalilähedane ja tõeliselt meeldiv. Nii kaks korda järjest. Siis just mõtlesin siinsamas, et vaat, kas soovitaks?

Kolmandal korral oli seal aga hoopis mingi põkk ülbik. Nähvas näpuga siia ja sinna ja õiendas kõigi kallal. Vot on asjad seinast seina.