torstaina, toukokuuta 06, 2010

(Tipp)juhid, kes kamandavad kogu elu vaid ühte töötajat

Täna tigetseme pisut nn tippjuhtide kallal.

On olemas suur hulk (esmapilgul) hea renomee, väljanägemise, sotsiaalse positsiooni ja juhiomadustega nö tippjuhte, kelle staatus lubab neist arvata, et tegemist on avarapilguliste, haritud, sotsiaalselt küpsete, heade juhiomaduste, strateegilise mõtlemise ja hea inimestetundmisvõimega juhtidega. Paljudel neist on oma äri, MTÜ või nad kuuluvad vähemalt suurettevõtte juhatusse. Nad on varmad avaldama oma arvamust ning on veendunud, et teavad elust ja inimestest nii mõndagi.

Ent.

Nad põlastavad naisi. Nad on taktitundetud ja harimatud. Neil on endast ettekujutus, kui innovatiivsetest juhtidest -kuid nad ei oska kasutada isegi ID allkirja. Nad ei julge tunnistada oma vigu. Mitmedki neist pole kunagi sisuliselt ühtegi ettevõtet juhtinud vaid on tegelenud üksnes manipulatsioonidega. Oma puudujääke teadmistes ja oskustes püüavad nad tasakaalustada agressiivsuse ja võimunäitamisega. Enamus seda tüüpi nn tippjuhtidest on kogu elu kamandanud vaid paari-kolme inimest, mistõttu puudub neil arusaam tegelikust ettevõtte juhtimisest ning edu tagavatest inimsuhetest. Nad kahtlustavad kõikjal intriige, sobinguid ja tagarääkimist.

Olen kuulnud koguni juhtumist, kus juhatuses, mis enamuses koosneb meestest, korraldatakse ENNE ettenähtud juhatuse koosolekut EEL-koosolek, kuhu ei kutsuta ainukest juhatuses olevat naist. Sest naine pole ju tõsiseltvõetav isik...

Needsamad mehed, kes kannavad tööl Armani ülikonda (iga stiiliteadlik inimene teab, et Armani on märk lihtsustatud mõtlemisest; )) ja ei vaevu endast madalamal sotsiaalsel positsioonil olevaid inimesi isegi märkama, on kodus ja puhkehetkel primitiivsed ja kitsarinnalised pekikuklad, kes ei erine eriti võsareporteri kangelastest.

Veider...

2 kommenttia:

Silva Kiili kirjoitti...

nendega pole mõet tigetseda, neile on vaja kaasa tunda.:)

Heli kirjoitti...

Mina ei tunne küll kaasa. Nulltolerants ehk siis - neid pole lihtsalt mu mõtteis kohta.
Muide, tasakaalu huvides... selliseid "tippjuhte" on ka naiste hulgas.