torstaina, maaliskuuta 26, 2009

Mägedesse pole mõtet minna!



Tegin jälle ühe täiesti super avastuse.
Te ju olete kuulnud, et mõned ullikesed käivad mägedes ronimas? Ostavad 20 000 krooni maksvad lennukipiletid ja sõidavad tähtsa näoga kuhugi mägedesse. Ja püüavad jätta muljet, et see on midagi õudselt lahedat ja avangardistlikku -justkui mingi ettevõtlikuse näitaja vmt.
Tegelikult on see puhas rumalus ja lollus.
Asi on selles, et mägedesse pole vaja SÕITA. On olemas palju lihtsam viis mägedes viibida ja vastav elamus hankida. Selleks tuleb lihtsalt minna kuhugi ehitusele -kus on suured liiva ja mullahunnikud -ja pikali visata. Kui vaadata liivahunnikut madalalt altpoolt, on tunne täpselt selline nagu oleksidki mägedes. On olemas kurud ja kuristikud, ilusad vaated tippudele ja suured kaljurünkkad mäenõlvadel. Orgudes valendavad uhked liustikud, mis kannavad endaga kaasa kiviklibu ja liiva. Taevas on kõrge ja karge.
Kõik on täiuslik...
Ainult mandunud egotsentrikud kulutavad lennukitega fossiilkütuseid ja hävitavad osooni, et oma vähetähtsat isikut teiselepoole maakera vedada lasta, et saada elamust, mis on olemas kodust saja meetri kaugusel.

3 kommenttia:

Kaur kirjoitti...

1) Sul on niiii lahedad küsitlused
2) Mägede osas on sul ka täiega õigus!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kui sulle meeldib sinu mikromaailmas toimetada, siis tee seda. Aga pane tähele, et mina ei tule sulle nina alla hõõruma, et sa mõttetu mees oled. Käi kuskil 3-4000 m kõrgusel ära ja tuleme siis selle teema juurde tagasi.
Langevarju hüpetest ei ole sinuga ilmselt mõtet rääkida...see ju nii kaugel ja kõrgel. :-P

Asjadest kirjoitti...

Selles see uba ongi, et milleks käia 4000m kõrgusel? Esiteks on see loodusvaenulik tegutsemisviis -lasta ennast transada kuhugi mägedesse. Teiseks pole tegemist mingi tõsise uurimisega vaid lihtsalt niisama ronimisega enda lõbuks. Kolmandaks on see ikkagi liiga madal -võrreldes näiteks 7000mga. Neljandaks soodustab see egoismi ja arvamust, et kuskil ringironimine teeb inimese teistest paremaks. Viiendaks pole langevarjuhüpe midagi erilist, kui see ei toimu just väga madalalt (ja raskusega). Kunagi hüppasid vennikesed näiteks 300m kõrguselt kuumaõhupalli pealt oma munalangevarjudega. Vatt need olid tegijad mehed ma arvan.
Kuid üldiselt jah ma räägin pigem filossoofilises aspektis seda -mitte nii isiklikus. Sest näiteks, kui mingi usin mägironija satuks kudumisklubisse, siis oleks ta seal totaalne luuser võrreldes kogenud kudujatega. Ja seetõttu polegi mõtet ronijatel ennast kudumisklubi-meestega võrrelda.