maanantaina, elokuuta 21, 2006

Must obelisk


Tähendab- ma uhasin just suurel kiirusel mööda kõnniteed edasi, kui korraga nägin seda mälestusmärki. Oma staatilisuse ja elegantse kõrgustesse pürgimisega on see obelisk täiesti tõsiseltvõetav monument teiste Tallinna mälestusmärkide seas.


Esimese raksuga vaatasin, et- misasja- mingi dush või? Tegelikult on see muidugi tavaline tänavavalgustuslamp. Aga võiks ikkagi ka sellise suure avaliku dushi teha. Linnapea ratas midagi rääkis ju tallinna esinduspurskkaevust? No see võiks just sellise suure dushi kujuline olla- saaks ju pesta kah ja. Asjal oleks nö praktiline väärtus- pealegi võiks seda turistidele ikkagi kui purskkaevu välja käia- ega nemad aru ei saa- usuvad nagunii kõike.


Selle ronimisredeliga mängisime me väikestena raketti. See keskmise toru ots on tavaliselt lahti (sellel on mingi mumm seal) ja sinna saab liiva panna- liiv on raketi kütus. Siis ronid koos paari sõbraga sinna pulkade peale ja hakkad tasapisi liiva torust välja keerutama- sõbrad teevad samalajal "uaaaaa" ja "ränn, rännnnn". Mingi hetk sa teatad, et "mehed- meil hakkab kütus lõppema- peame raketi maha jätma!". Tavaliselt läks selle jutu peale keegi ennastohverdavalt uut kütust hankima (ja sai surma)- või siis oligi päris evakueerumine.

Ei kommentteja: