torstaina, elokuuta 23, 2007

Pirita haakristist ja sellega seonduvast

Te ju mäletate veel seda eilset uudist, kuidas Pirital värviti kivi esmalt sini-must-valgeks- ja siis järgmisel hommikul tegi keegi sinna peale suure punase haakristi? Ja kuidas Pirita linnaosa vaprad ametnikud selle ära lasid puhastada?
Teema on ju atraktiivne.

Esmalt seetõttu, et oleme jõudnud olukorda, kus kohalikud antifašistid on hakanud ISE haakriste joonistama. Kas pole kummaline, et 1 korralik ja tubli antifašist võtab öösel värvipurgi ja läheb kividele haakriste maalima? Kui juba antifašist svastikaid meisterdab- mida siis tõelised fašistid ja natsid tegema peaksid? Neilt võetakse ju leib nö. käest ära?

Pakun siin omaltpoolt mõned lahendused välja mida tublid tulihingelised pioneerid saaksid tulevikus kasutada. Ja püüan ka muidu olukorda taastada.

Tavaline Eesti rahvusvärvides kivi/lipp (-ilmselt on selles mingi fašistlik alatoon, mis antifašisti arvates piisavalt hästi välja ei tule...)

Antifašisti poolt parandatud versioon: "eestlased on fašistid!".
Ega polegi midagi sellise mõtte peale öelda või teha. No kuidas sa ikka tänapäeval tõestad, et sa pole fašist? Eriti, kui seda peab kiirelt tegema? Vahest tuleks kanda revääril Eesti ja Iisraeli lipuga rinnamärke? Või kollast Taaveti Tähte? Sellest johtuvalt tasuks proovida järgmist versiooni ->


See võiks olla tavalisele reaeestlasele sobilik liputüüp -hea kasutamiseks näitamaks solidaarsust juudi rahvaga (eriti pidades silmas Venemaa kartusi, et Eesti on "Väike Vastik Fašistlik Pisiriik". Teisalt on tõenäoline, et just see liputüüp võetakse kasutusele tõeliste natside poolt kuna on selgelt näha, et (analoogiliselt sellele, et antifašistid kasutavad haakristiga lippu) : "eestlased on juudid!".

Kõigile osapooltele sobiva lahendusena võiks kasutada aga ka lille kujundit a la :"Eesti on Lill".
Kuigi selline sümbol tekitaks ilmselt pahameelt nii fašistides, kui ka antifašistides. Tavalised eestlased elaksid muidugi üle.

2 kommenttia:

Cairbre kirjoitti...

Üks võiks vikerkaarega ka olla, siis saaksid kõik homofoobid vihased olla.

Asjadest kirjoitti...

Mitte ainult homokartlikud vaid ka fašistid ja antifašistid. Kõik oleks tigedad. Eks igaüks tahab ju lipule enda jaoks tähtsaid sümboleid- fašistid tahavad Taaveti Tähte ja antifašistid haakristi. Küllap tahavad ka homod midagi.

Mõte on selles, et millegipärast tahetakse just vastasleeri halba valgusse seadvat sümboolikat.