sunnuntaina, elokuuta 29, 2010

Paar tähelepanekut eilselt võistluselt

Eile toimus "kaitsestruktuurides" tavapärane võistlus 22LR, 9x19, ja 5,56x45.

1) Pikka püssi võiks lasta stiilis "laskejooks" (nagu laskesuusatamine). Mõte on selles, et iga laskur jookseb peale laskmist ISE oma 100m kaugusel olevate märkide juurde, vahetab need ja jookseb seejärel kärmelt tagasi järgmist seeriat laskma. Jooksmisele kulunud aega mõõdetakse ja arvutatakse mingi suhe kogutud punktidega. Mõte oleks selles, et laskur jõuab tagasi higisena ja hingeldades ning laskmine pole enam "valgetes kinnastes lõbu" vaid reaalsus. Tuleb õppida laskma KA kõrge pulsi ja hapnikupuudusega.

2) Lasta saab kahel moel:
a) püüdes enne päästikule vajutamist võimalikult rahulik olla ja ennast kõrvalisest mitte häirida lasta ("keegi ei tohi mind segada!")
b) andes järgi sisemisele rahutusele ning lastes HOOLIMATA ärevusest (see tähendab, et laskur peab võimalikult hästi tabama KA peale kohvijoomist, jooksmist, ärevust, uste paukumist, välklampide sähvatusi jmt).

3) Kaitseväes kasutatav püstol USP kipub kesti näkku pilduma (kolme erineva püstoliga olen saanud näkku 5 kesta). Tasapisi tekib soov lasu hetkel pea kõrvale pöörata...

Ei kommentteja: