perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

Väikekodanlik anarhism

Eile sai nähtud Allarit ja Valli baari terrassil törts anarhia-juttu aetud. Allar on nimelt maavillaseks anarhistiks ja kapitalismipõlguriks hakanud. No ja eks ta ole õige kah teoreetiliselt. Mees peab ju millegi eest võitlema. Pealegi nimodi peale tööd toolis selitades on anarhia väga hea jututeema. Vahepeal võib baarist/kohvikust mingeid kooke juurde võtta ja kapitaliste edasi kiruda (mina muidugi kaitsen kapitaliste natuke -eriti just väikekodanlasi, kellel on oma muruniiduk).

Seda, et ta on vasakpoolsete vaadetega tõestas Allar sellega, et tal oli kotis suur pakk ökomähkmeid. Aga kott ise oli Reeboki oma (reebok on vist see firma, kes hävitab Lõuna-Ameerikas vihmametsi?).

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kuule kuule ma pole mingi vasakpoolne, anarhism pole mingi vasakpoolsus. lahe on endale igasugu silte külge riputada, et olen anarhist,kapitalist, kommunist, budist jne. tglt meeldivad mulle anarhismi ideed, aga inimloomust arvesse võttes on need massidele omaksvõtmatud. kahjuks on kubiseb arusaam anarhismist igasugu eelarvamustest, müütidest jne. kunagi loopisid mingid anarhistid pomme ja siis ? kunagi poletas kirik ka inimesi, aga täna kleebita neile tapjate silti külge.

allar

Anonyymi kirjoitti...

Anarhistid polegi vasakpoolsed või?! No aga tsentristid ja parempoolsed pole nad ju ammugi? Eraomandi vastu olid nad igatahes suht vaenulikult meelestatud ju?

Muide mis kirikutesse jmt puutub siis muust enam ei kuulegi kuidas ikka tule ja mõõgaga, tule ja mõõgaga...

Muide kas indiaanlastel polnud enne valgete tulekut üpris anarhistlikud need kogukonnad? Mingi süsteem neil oli aga näiteks maa ja jahiloomad kuulusid kõigile. Ja ka vajalikud tööd tehti koos ära. Päris selline eneregulatsioon oli nagu...?
asjadest

Anonyymi kirjoitti...

vot sellist indiaanlaste värki ma pean ka silmas. kas nad siis olid vasakpoolsed ? see on mingi ajast ja arust skaala. anarhistid pooldavad küll ühiskondliku omandit(mitte riigi oma), aga samas ei toetata, mingeid riiklike süsteeme, seal hulgas ka sotsiaalseid. vasakpoolsed aga tahavad võimalikult palju riigi korraldust.
noh ega see kirik siia nüüd siis hea sõna ja rohelise palmioksaga ka ei tulnud.