torstaina, joulukuuta 18, 2008

Õnnelikud tuletõrjujad

Kui neid tuletõrjujaid täpsemalt vaadata, siis võib aru saada, et mehed on antud olukorraga hirmus rahul. Nad on asjalikud ja positiivselt meelestatud. Kopsivad vasaraga, veavad pumpa, uurivad ümbrust. On kaugele näha, et nad ei vaevle mingites identiteediprobleemides vaid on enda ja ümbritseva keskkonnaga kooskõlas. Keegi ei esita endale rumalaid küsimusi stiilis: mis on selle kõige MÕTE? Võibolla peaks laskma majal maha põleda? Võibolla ma ei peaks haamriga kopsima üldse?

Vastupidi -kõik pisemadki detailid on omavad nende meeste jaoks selget mõtet ja tähendust. Kõik on just nii nagu peab: maja põleb -meie kustutame. Lihtne!

Ma arvan, et tegelikult tahaks kõik mehed olla tuletõrjujad. Mõtelge, kui vahva oleks. Isa tuleb õhtul töölt koju ja pajatab, mis täna juhtus: kuidas ta päästis mitu inimest ja maja ära kustutas. Siis sööks isukalt kausitäie putru, võtaks lapsed sülle ja näpistaks naist tagumikust! idüll!

2 kommenttia:

Ingrid kirjoitti...

Heh! Kustutustöö on ju tehtud (vesi maas)! Nüüd käib maja tuulutamine võimsa ventilaatoriga ja seda kiiremini ikka teha ei saa kui ventilaatori võimsus lubab.

Asjadest kirjoitti...

Nojah, aga ikkagi. Ka ventilaatoriga majandamine on vahva. Põhiline on, et on selge eesmärk ja kõigel on arusaadav mõte.
Mitte nii, et tuled õhtul koju ja ei saa aru, kas sa tegid head või halba. Ja miks sa üldse tegid? Ja kas oleks pidanud tegema midagi muud? Ja kui oleks, siis mida? jne jne