tiistaina, tammikuuta 24, 2012

Pangad hävitavad Eesti perekondi

Sain peaaegu šoki, kui avasin äsjase Kuldse Börsi, sest kogu ajaleht koosnes õigupoolest vaid imepisikeses kirjas kohtutäiturite müügikuulutustest, kus müüakse laenuvõlgnike kodusid, maad ja pankrotivara. Lehes on selliseid kuulutusi 385 tükki, mis võtavad enda alla 7 ja pool täispoognat (15 lk). Täiesti kohutav lugemine. 385 meeleheitel ja õnnetut inimest (korrutada laste -ja kaasomanike arvuga).
* * *
See on kuritegelik! Isegi Piibel ütleb: 2Ms 22:24 Kui sa laenad raha minu rahvale, mõnele, kes on vaene, siis ära ole tema suhtes liigkasuvõtja: te ei tohi temalt kasu võtta! 5Ms 24:10 Kui sa midagi laenad oma ligimesele, siis ära mine ta kotta temalt panti võtma! Õp 22:7 Rikas valitseb vaeste üle ja laenaja on laenuandja ori. Ps 37:21 Õel võtab laenuks ega tasu; aga õige on armuline ja annab. Srk 18:33 Ära tee ennast vaeseks, pidutsedes laenatud rahaga, kui sul enesel ei ole midagi kukrus! Õp 19:17 Kes halastab kehva peale, laenab Issandale ja tema tasub talle ta heateo.
* * *
Ühesõnaga -inimene, kes laenab raha, tehku seda teadmises, et ta ei pruugi oma raha tagasi saada. Ning samas on tal alati võimalus laenu tagasinõudmisest loobuda. Miks pangad seda ei tee? Miks organisatsioon, mis omab miljardeid liigkasuvõtmisega teenitud raha, ei ole nõus loobuma tema jaoks tühistest summadest vaid eelistab -vaatamata asjaoludele! -müüa inimeste kodud ning jätta perekonnad koos lastega aastateks vaesusesse virelema?

Ei kommentteja: