torstaina, maaliskuuta 05, 2009

Enamus mehi kardab surra (oma) naise käe läbi!

Küsitlus "Milliseks hindad tõenäosust, et sa sured oma naise käe läbi?" andis väga häiretandva tulemuse. 71 % meestest hindab tõenäosust, et ta tapetakse oma -või mõne teise naisterahva poolt -kõrgemaks kui 50%!!! Neist 22% hindab ohu suurust 99 protsendiliseks!!! Võib julgesti öelda, et 99% tähendab kindlat surma! Suurim grupp vastajaid peab tõenäosust naise käe läbi surra kõrgemaks kui 60%!!!

Antud vastused viitavad, et enamus tavalisi mehi elab pidevas hirmus oma elu pärast! Tegemist on väga kõrgeks hinnatud ohutunnetusega, mis viitab jätkuvale agressioonile.

Huvitaval kombel eristub sellest grupist selgelt 26% meestest, kes peavad naisepoolset ohtu enda elule vähetõenäoliseks (0-10%). Esimene ja teine grupp eristub teineteisest väga selgelt, sest puuduvad vahepealsed ohuhinnangud (20-50%). Seega on olemas väikesearvuline selgepiiriline hulk mehi, kes ei pea võimalikuks, et nad sureks mõne naise rünnaku tõttu.

Miks on see nii? Millele see viitab?

Mõelgem loogiliselt -inimene, kes ei usu, et kaasinimene on võimeline teda ründama, usub enda üleolekusse võimaliku ründaja suhtes. Selline mees usub, et ta on tugevam, targem ja parem, kui naine (= ohu allikas). Sellist mõttemalli kasutav mees on aga loomuomaselt autoritaarne ja despootlik -seega potensiaalne vägivallatseja. Niisiis on tegemist grupiga (vähemus!), kes kasutavad oma naise suhtes ISE agressiooni ja rõhumist! Just seetõttu ei pea nad võimalikuks ka naisepoolset rünnet!

Igatahes on mõlema grupi puhul tegemist selgete ohumärkidega, millele peaks tähelepanu pöörama nii sotsiaaltöötajad, arstid, politsei, kui ka kaasinimesed! Lähisuhtevägivallal puudub õigustus (isegi siis, kui ohvriks on mehed)!

3 kommenttia:

Muidumeez kirjoitti...

Küsitlus on suht naljakas, aga tulemuste interpreteerimine on veel naljakam: kui sa ei karda oma naist, järelikult oled ise terrorist. Mulle meeldib selline tulemus, see on hea sissejuhatus nädalavahetusse :-D

Anonyymi kirjoitti...

Tegelt on probleem hoopis selles ,et naised on julmemad kui mehed . valdavalt hakkab mees vägivallatsema alkoholi mõju all . naitel on vaja vaid korralikku vihastamist ja hakkab tulema lööke olenematta mis parasjagu käes , pann või lauanuga .
Teisalt , võta või need vähesed võistluskaklejad . On olemas küll reeglid kuhu ei tohi lüüa kuid naised oskavad ikka tabada just sinna ääre peale ja ikka teine oimetuks lüüa .

Anonyymi kirjoitti...

Naine võib oma mehe vabalt tappa:
* rasvase toiduga
* autojuhtimisel
* ringi tõmmates ja HIV-iga nakatades
* .. näägutamisega