sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Viljandi Kultuurikolledži söökla

Tuleb tunnistada, et söökla püsikunded olid tõesti silmatorkavalt omanäolised. Justkui oleks olnud käimas veninud kampsunite paraad...

Samas tekkis mul küsimus, mis saab nende inimeste facebooki kontodest, kes on ära surnud? Kas need jäävad alles? Ja kas sellisel juhul ei teki saja aasta pärast olukorda, kus surnute ja elavate kontosid on 1:1-le? Kas surnud inimesed on jätkuvalt sõpradelistis? Ilmselt on ka surnutel siis omad -surnud sõprade -sõbralistid? Kas on tõenäoline variant, et tekivad sõpruskonnad, kus kõik on juba surnud?
Kas see server, kus Facebook asub, saab tulevikus ajaloolastele peamiseks uurimismaterjaliks? Kas facebookist saab tulevikus omalaadne surnute-infopank?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kui inimene pole virtuaalses keskkonnas väga aktiivne olnud, ei pruugi keegi enne saja aasta möödumist teadagi, et sa surnud on. mul suri klassivend ära, aga tema orkuti kontole saabub ikka head sõbrapäeva jms õnnitlusi. karm värk. ja konto on ilusasti alles. kui ei teaks, siis arvaks et on ikka elus... võibolla moderaatorid kontrollivad iga 5-10 aasta tagant, et kas inimene ikka kasutab kontot. kui ei kasuta, siis pühivad ära. vat ei tea...

väga huvitav teema!

Asjadest kirjoitti...

Nojah. Samas võiks need ikkagi alles jätta, sest tegemist on ju teatudmõttes pärandvaraga. Kõige õigem oleks küsida pärijatelt mida lahkunu kontodega peale hakata.