torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Küsitluste analüüs (I)

Tuleb jällegi teha järeldusi viimastest küsitlustest.

"Kõige rohkem meeldivad mulle":
kõrrelised 1 (3%)
marjad 2 (7%)
loomad 11 (40%)
seened 2 (7%)
linnud 1 (3%)
lilled 1 (3%)
puud 7 (25%)
putukad 1 (3%)
samblikud 1 (3%)

Mida me siit teada saame? Seda, et Kõige rohkem meeldivad vastajatele loomad ja puud. Kusjuures loomad meeldivad 10x rohkem, kui linnud! Linnud on meile sama tähtsad, kui samblikud ja kõrrelised! Mingit vahet sisuliselt pole, kas sa näed põdrasammalt või merikotkast -aju reageerib mõlemale täpselt ühtemoodi.
Samas jääb lahtiseks küsimus, kas meeldivad koduloomad või metsloomad? Eeldan, et koduloomad: lehmad, sead, lambad jmt, sest just neist tehakse vorsti ja hakkliha -ja kellele ei meeldiks hea suitsuvorst või mõnus pihv? Kõigile meeldib! Arusaadav siis, et ka loomad meeldivad.
Ja puud on kõige silmatorkavamad loodusobjektid. Sisuliselt on tegemist reklaamiga. Tarvitseb vaid õue minna, kui kohe näed mõnda puud ja peas hakkabki vasardama: kuusk, kask, vaher, veel üks vaher, mänd...palju mände...lepapuu. Pole siis imestada, et puud nii õudselt meeldivad.

Äramärkimist leidsid ka marjad ja seened -ilmselt moosi ja seenesousti pärast. Aga lindude, samblike, kõrreliste, putukate ja lilledega ei oska vastajad midagi peale hakata. Eks need ongi pisut liiga ajuvabad asjad mulle tundub...

Ei kommentteja: