tiistaina, maaliskuuta 31, 2009

Meeste suurimad puudused (küsitluse analüüs)

Küsitlus meeste suurimate puuduste kohta on taas varustanud meid eluks ja hakkamasaamiseks vajaliku üliväärtusliku infoga. Süveneme teemasse! Mis siis selgus?
Eelkõige selgus see, et peamine puudus on meeste suutmatus teenida piisavates kogustes raha, sest raha -nagu me teame -võimaldab enamiku ülejäänud puudustest kõrvaldada või vähemalt neid oluliselt pehmendada. Mõni puudus võib koos rohke rahaga näida isegi isikupärana või lausa meheliku iseloomujoonena (despootlikkus, ebausaldusväärsus, hais, hobid, targutamine, kodust puudumine jmt). Raha vähesus on niisiis meeste vaieldamatult KÕIGE olulisem puudus. Raha vähesus resoneerib kõiki teisi puuduseid. Mis omakorda tähendab seda, et tubli ja korralik mees -selline, kes tahab oma abikaasale meeldida -keskendub eelkõige raha teenimisele. Kuigi iga mees teab, et tegelikult peab ta keskenduma kõigile puudustele korraga ja võrdselt hea eduga.

Tõsiasi on seegi, et isegi raha olemasolu ei tähenda, et mees oma puudustest päriselt vabaneks. Silmatorkavalt sageli häirib kaasinimesi meeste juures fakt, et nad on lorud, on ebausaldusväärsed, nad logelevad ja ei viibi kodus, unustavad ära tähtpäevad ning pruugivad liialt alkohoolseid jooke. Väga suur puudus on ka see, et mehed ei mõista tundeid ega oska mõtteid lugeda. Lisaks sellele on nad argpüksid ja suutmatud oma perekonda juhtida -rääkimata edasipürgimisest või võimest kontrollida olukordi.

Sisuliselt tähendab see kõik, et tõeline mees on lootusetult ebatäiuslik ja primitiivne isend, kes elab üksnes Jumala (ja kaasinimeste) armust.

Kaasaegses postmodernistlikus maailmas, on mehed muutunud ühiskonna nõrgimaks lüliks. Nad ei leia oma kohta, sest kõik mehed ei saa olla politseinikud ja tuletõrjujad.

Ei kommentteja: