maanantaina, syyskuuta 08, 2008

Milline on lapse saamiseks õige motiiv?

Blogipuus on jälle mingi imelik teema esile kerkinud -justkui oleks patriootilistel kaalutlustel laste saamine vähemväärtuslik, kui sellepärast, et "bioloogiline kell tiksub". Mina sellise ebaloogilisusega muidugi ei nõustu! Lapsi võib muretseda suvalisel põhjusel ja se ei tee last ega lapsesaamist kuidagi vähem tähtsaks või väärtuslikuks.
Laps on väärtus omaette.

(Ma kahtlustan, et selle arutelu on algatanud jälle mingid üleõppinud pereemad või targutamisest segi läinud meesterahvad).

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

patriootlikul eesmärgil tehakse lapsi tavaliselt kolm ja enam. bioloogilisekella puhul lepitakse vähemaga. küsimus on hoopis selles, kas vanemad suudavad lastele midagi pakkuda ja millistes tingimustes nad kasvama paeavad. järjest halvenev elukeskond ei luba lastele just helget tulevikku.
loonatalu

Anonyymi kirjoitti...

kuna inimene on loom, siis on tal lihtsalt sisemine sund järglasi saada. mõistus aga reguleerib laste arvu vastavalt olukorrale.
loonatalu

muusake kirjoitti...

Kuhu jäid põhjustena lapsed üksinduse vastu, lapsed selleks, et lisada elule värvi või lihtsalt suurest armastusest kallimale ennast ja teda taastoota?;)

Anonyymi kirjoitti...

Need põhjused on tuleviku pant ja geneetiline järjepidevus.

Anonyymi kirjoitti...

Ma olen vist üks nendest teemaalgatajatest. Ja ausalt: ei ole mees, üleõppinud pereema ka mitte. :D Lihtsalt viskas natuke üle see rõhutatud patriotism, millega oleks justkui õigus üksikisiku vabadusest üle sõita.

Asjadest kirjoitti...

Aga keegi ju ei sõida üksikisiku vabadusest üle. Ma pole kusagilt kuulnud, et riik teeks sünnitamise kohustuslikuks. Või on seegi juba ahistamine, kui riik rõhutab laste olulisust?
Ja kui juba üksikisiku vabadustest rääkida, siis on hoopis mehed tagakiusatud sest peavad kohustuslikult läbima sõjaväeteenistuse ja takkapihta ka sõdima, kui riik seda heaks arvab soovida.