maanantaina, helmikuuta 15, 2010

Sponsorlusest laskespordis (IPSC)

Erinevalt sellistest aladest nagu võrkpall, tennis, rulluisutamine ja triatlon, on laskesport sponsorite jaoks komplitseeritud spordiala (erandiks on ehk laskesuusatamine, mis on pikkade traditsioonidega ning telepildi vahendusel aktsepteeritavaks muudetud ala).

Ning kõigist laskespordialadest on eriti komplitseeritud IPSC, kus kasutatakse enamikku politseifilmides nähtud halvaendelistest relvadest, kaasa arvatud koleda välimusega militaarrelvad.

Me teame, et kõigel, mis on seotud relvadega, on tänapäeval juures halb maik (olen relvi puudutavast kaksikmoraalist kunagi varem juba rääkinud).

Samas on IPSC äärmiselt pilkupüüdev, põnev ja publikusõbralik spordiala, mis võiks olla sponsorite jaoks suurepäraseks afiššiks enda eksponeerimiseks.

* * *
Püüan kirja panna IPSCi head -ja vead lähtudes sponsorite vaatenurgast.

Halb:

1) spordiala on seotud tulirelvadega, mis loovad kümneid ebameeldivaid seoseid (koolitulistamised, kuritegevus, sõda, J.Rambo, purjus jahimehed, maffia, räpp, "tillipikendus", vägivald, vigastused, surm, politsei, surmanuhtlus, vangla jmt)
2) pole võimalik siduda alkoholireklaamiga
3) pole võimalik presenteerida "kogupere üritusena"
4) ......................................................................................?

Hea:

1) Atraktiivene, võimaldab luua palju "elujaatavaid" ja "mehelikke" seoseid
2) suurepärane feministlik teema
3) võimaldab presenteerida rahvusvahelistel võistlustel eestimaiseid ettevõtteid ja tooteid (ülemaailmne laskurite kogukond on kokkuhoidev ja küündib kümnetesse tuhandetesse)
4) võimalus anda oma panus Eesti laskurite edule
5) võimalus propageerida tervislikke ja vastutustundlikke eluviise ning ellusuhtumist
6) võimalus arendada kodumaist relvakultuuri (=ohutus)
7) .......................................................................................?

* * *

Olles kõik eelneva üles tähendanud, tuleks järgmiseks leida need ettevõtted, kes oskaks IPSC sponsorlust positiivse väljundina kasutada.

Rakvere Lihakombinaat see vist pole? ;)

Ei kommentteja: