keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Teise generatsiooni Glock 19 (telekool)

Vabandan lugejate ees, et blogi sisu kipub viimasel ajal pisut ühekülgseks kujunema. Paraku on lihtsalt nii, et aegajalt tekivad erinevad teemad, mis annavad sisule peamise tooni. Olge kannatlikud...
Püstol Glock 19. Relv on seisnud aastaid kasutamata ning sellest on läbi lastud u 7-800 padrunit. Pildil oleva püstoliga on seotud üpris kurb, kuid samas ka huvitav lugu -mida ma siinkohal ei räägi. Tegemist on nn 2 generatsiooni Glockiga, mis erineb kolmanda gen. Glocist peamiselt puuduvate näpupesade poolest relva raamil (parandamaks püstoli ergonoomikat, on käepidemele lisatud kummist kate)
Kelk on kuiv -märk pikast seismisest
Väike kriim
Käepideme kummikatte struktuur. Kate muudab püstoli ülimugavaks.
(pikem) salveriiv. Peale paigaldamist tasub uue salveriivi teravad nurgad liivapaberiga ümaraks lihvida -see parandab kasutusmugavust
Kelguriiv (nimetatakse ka kelgupeatajaks). Pildil olev kelguriiv on nö tuunitud variant-originaalriiv on ilma kolmnurkse eenduva osata.
Raud peale u 800 lasku. Relva raud on muide üks parimaid indikaatoreid mille abil määrata umbkaudset relvast läbi lastud laskemoona kogust. Põhimõtteliselt võiks koostada skaala, kus on erineva kulumisastmega rauad, mille abil on võimalik määrata lastud laskemoona hulk.
Taandurvedru ja selle all paistev juhtvarras. Juhtvarras on muide plastikust (imelik...)
Päästikumehhanism. Ehk peaks seda grafiidiga tuunima?
Padrunipesa söötmisalus on kulunud ebaühtlaselt -kas peaks muretsema?
Tupperware stiilis hoiukarp

2 kommenttia:

Kristjan Kuru kirjoitti...

Kuuludes sellesse 7-10% populatsiooni hulka, kes on vasakukäelised, arvan ma et Glock on selline peavoolu kraam, mis meile eriti ei sobi. MOTT.

Asjadest kirjoitti...

Täitsa võimalik. Mis tegelikult polegi ju paha, sest annab põhjuse soetada mingi hüperstiilne relv.

Näiteks nagu minu uued lemmikud: http://www.sviguns.com/1500.php

(vaata pildigaleriid)