torstaina, kesäkuuta 09, 2011

Küsitluse analüüs (kes on Kadri Simson?)

Lõppenud on küsitlus "Kes oleks Kadri Simson aastal 1986?". Tulemused olid huvitavad ja äärmiselt fundamentaalsed:

Kommunistlik noor - 6 (25%)
Komsomolitöö organisaator - 11 (45%)
Punkar - 1 (4%)
Eesti patrioot - 4 (16%)
Alla-põlve seelikuga tütarlaps - 2 (8%)

70 % tõenäosusega oleks Kadri Simson 1986ndal aastal olnud kommunistlik noor ja komsomolitöö organisaator. Kui lisada siia veel seelikufaktor, tõuseks tõenäosus lausa 78 %ni! Põhimõtteliselt on protsent nii kõva, et Kadrisse võibki suhtuda, kui endisesse komsomolijuhti.
Positiivne näitaja on aga asjaolu, et kusagil sügaval südamesopis on ka tema -väliselt tubli komsomol -siiski oma maa patrioot (16%) ning koguni väikestviisi punkar (8 %). Milles see punkarlus ja patriotism reaalselt väljenduda võiks, jääb paraku siiski saladuseks. Ehk pisut tugevamas lauvärvis, kui alati kohane oleks?

Tulemus näitab, et inimesed ei muutu välise (poliitilise) keskkonna tõttu vaid jäävad oma hingelt alati samaks. Karjeristid jäävad alati karjeristideks -valitsevast võimust hoolimata. Põhjused, miks seda tehakse on alati samad ning kantud kaunikõlalistest fraasidest.

Fenomenaalne on seegi, et nad ise kipuvad uskuma vastupidist -nad ei tegutse kunagi isiklike ambitsioonide ajel vaid teevad kõike oma maa ja rahva hüvanguks. Ka riietumises on nad alati tasemel. Kadri oli lihtsalt näide. Seda maailmapilti kannavad endas tuhanded.

Ei kommentteja: