perjantaina, kesäkuuta 17, 2011

Kunstiakadeemia sulgemisele järgneb kaos

Aaviksoo mõttel sulgeda EKA võivad olle väga ohtlikud tagajärjed. Nagu ma ka varem olen mõista andnud, on kunstitudengid oma loomult väga meeleheitlikud tegelased. Aaviksoo sotsiaalsed eksperimendid ei mõju nende psüühikale kohe kindlasti mitte hästi (samas võiks nad Aaviksoo tegevusse suhtuda sama moodi nagu teised inimesed peavad suhtuma kunstitudengite kunstieksperimentidesse).

Kuid asume asja juurde.

Mis on EKA kaotamise peamised riskid?
1) Rahva esteetilise taju mandumine (eestlased muutuvad slaavilikke ümarkaari, Cuccit ja laiatarbebrände armastavaks rahvaks. Kaugel pole aeg, kui nad hakkavad oma tarasid elektriroheliseks värvima)
2) Tänavapildist kaovad moeka ja romantilise välimusega inimesed (moekateeder suletakse ju!). Trendivaakumi täidavad hallide lipsude ja igavate ülikondadega TTÜ mehhaanikud.
3) Kunstiakadeemia poolt kanaliseerimata ja tsiviliseerimata "loominguline äng" jääb noortesse "loojatesse" alles ning leiab väljapääsu mingil ebameeldival ja vastuvõtmatul moel -kasvab kuritegevus, alkoholism, narkomaania, prostitutsioon ning aset hakkavad leidma spontaansed häppeningid. Võitlus gräfititega muutub mõttetuks.
4) Eesti konkurentsivõime läheb vabalangusesse. TTÜ ei suuda oma kodumaad pildil hoida. Võrreldes tehnikavaldkonnaga, on kunstisündmuseid võimalik korraldada sisuliselt kommiraha eest. Rahvusvaheline tähelepanu on aga kordades suurem (kes teab nimetada midagi millega TTÜ või Tln Ülikool on maailmas silma paistnud?).
5) Eesti õnnelikkuse indeks langeb veelgi. Keegi ei tea milles on asi. Kasvab suitsiidide arv...

Ehk tasuks seda sulgemist veel kaaluda?

Ei kommentteja: