torstaina, helmikuuta 17, 2011

Saku DUBLIN 4,2 (hommikune õlleminut)


Kõigi nende lohutuseks, kes kunagi on Iirimaal oma õnne ostinud ja lõpuks kusagil äärelinnas kanu kitkunud, on Saku valmis meisterdanud suurepärase tumeda õlle "The Cream of Dublin", ehk kodusemalt öeldes "Saku Tablin". Õllele annab võimsust 4,2 vatine promill, nikerdustega pudel ja kena maitsekas silt.
Ka õlu ise on väga hea.
Ei ole tüüpiline Sakule iseloomulik ülepakutud siirup nagu enamasti välja kukub, vaid väga taktitundelise olekuga tume õlu. Kerge 4,2ne kaliiber lubab maitsenüanssidel kenasti esile kerkida ja ei tekita tunnet nagu laudas sõnnikut visates, kus tuleb valitseva vänge keskonnaga esialgu pisut harjuda.
Teiseks on see TÕEPOOLEST väga iiripärane linnaseleotis. Juba pudelit lahti korkides vajub õllesõber soojadesse ulmadesse, ning satub endalegi ootamatult oma karmilt ja kargelt kodumaalt hubaselt sumisevasse vihmamärga Dublini pubisse (on suvi ja hoolimata vihmast on väljas meeldivalt soe). Rohelised nahkdiivanid, tume mööbel ning pubi uinutav melu teevad rammetuks ja tekitavad ebamaise õnnetunde. Mõtted lähevad uitama ning peagi kangastuvad silme ees Võrumaa kesksuvised kruusateed ja piimamannergu kolin vastu jalgratast millega keegi vanamemm naabrite poole uudiseid rääkima sõidab. On raske end mõtetest lahti kiskuda ja taas Dublinisse naasta...
Kolmandaks -Saku Tablini näol on meil tegemist väga turvalise joogiga. Sa võid peale tööd vaikselt pubisse kaduda ning kasvõi terve pudeli endale sisse juua -ja koju minnes ei saa keegi aru, kus sa käinud oled ja millega hakkama saanud! Tablini pruukimine on oma tagajärgedelt võrreldav keefirijoomisega. Seega kõigile tegusatele meestele väga soovitatav valik. Ohutus ja ettevaatus on alati omal kohal!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mul oli ükskord selline juhus, et oli suvi ja pidin teisel päevapoolel autoga sõitma, aga kange õlle isu oli ja üks Tartu Tõmmu hiid oli. Siis ma segasin seda vaeidi Tartu kaljaga (see mis pudelis oli kangusega 0,8). Kui ma nüüd seda Saku Dublinit jõin, meenus mulle kohe tookordne suvine maitse: pisut magus, pisut imal ja lahja jook. Saku Dublinil on pikk maa minna, et sada ligi Gunessile või Tshehhi tumedatele linnasemaitselistele õlledele. Tuldub pisut selline turu kompamise jook. Võibolla jäi neil ka paras laar jõuluporterit müümata ja lasid selle nüüd lahjendatuna müüki.

Asjadest kirjoitti...

No ei tea midagi. Mu arust on SD täitsa omal kohal. Guiness on ju hoopis midagi muud -näiteks mu arust ei anna peale kange Gunessi õlle muid Guinessi marke üldse juua -mingi kirbe lurr aga mitte õlu. Kange Guiness (selles pika kaelaga tumedas pudelis) on ainus joodav asi neil. SD on G-ga võrreldes justkui nagu ema pai.