maanantaina, kesäkuuta 18, 2012

Vaba Eesti mees

Olen seda toredat meest hommikuti ühtepuhku Vabaduse Väljakul istumas näinud. Täna palusin luba pildistamiseks ja mees oli lahkelt nõus. Paraku unustasin küsida ta nime (teen seda kindlasti).

Millegipärast tundub mulle, et võibolla ei käi ta regulaarselt tööl. Kuid samas on ta nagu meeldetuletus, et elul on mitu pale ning inimesed on väärtuslikud hoolimata oma sotsiaalsest hakkamasaamisest. Ta tundus olevat aus mees.

3 kommenttia:

Mad Max kirjoitti...

Mis mõttes ta nüüd väärtuslik on? Su eelmisest teemast tuli välja, et väärtuslikud on ainult need kes hommikust õhtuni, küsimusi esitamata, liidrite heaks rügavad ja enamuse palgast maksudeks maksavad?

Anonyymi kirjoitti...

Max, ma ei mõista. Ta on väärtuslik inimesena -kellegi pojana, isana, jutukaaslasena, sõbrana, kodanikuna, eestlasena...-võibolla on mees lausa poeet või kirjanik, kes vaikselt pilvi vaadates oma uue raamatu jaoks materjali kogub?

Mulle tundub, Max, et sa klammerdud mingi kommunistliku maailmavaate külge. Või kapitalistliku. Sest alavääristades nn rikkaid ning vaadates elu läbi kapitalisliku raha-prisma, kinnitad sa vaid, et raha valitseb meie elude üle. Et raha on kõik. Kuid tegelikult võib inimene olla nii hea kui halb vaatamata oma rahalisele olukorrale. Iga inimene võib käituda oma kaasinimeste suhtes suuremeelselt, hoolivalt ja ennastohverdavalt.

Asjadest

Mad Max kirjoitti...

Selle maailmavaate nimi on VIHKAMINE ja see kasvab kõikjal üle maailma.