maanantaina, syyskuuta 06, 2010

Kas sündimas on teatriturism?

Kõigi teatrisõprade rõõmuks on üllitatud uus teatriteemaline veebileht http://www.teatrireisid.com/.

Tundub olevat mugav kasutada, kui ei viitsi mööda teatrite kodulehekülgi kolada (ma ei tea kedagi, kes viitsiks...). Eriti hea oleks veel see, kui lehel oleks etendustest sellised ülevaatlikud sisukokkuvõtted, et saaks kõik teada, ja ei peakski etendust ennast vaatama minema -oleks suur ajasääst ja teeks elu oluliselt mugavamaks.

Samas on väga huvitav just see transpordi-osa. Transpordi-faktor tähendab seda, et teatrielamus ei alga mitte hetkest, kui külastaja on ennast pehmesse tugitooli sättinud (mil organism hakkab rasvadena kehasse ladestama enne etendust söödud šokolaadi) vaid juba bussi või rongi ronides.

Mõelda võikski transpordimahu suurendamisele ja ajalisele pikendamisele. Väga atraktiivne võiks olla ka kanuude, traktorite, hobuste, ATVde, jalgrataste, rulade, suuskade jmt kasutamine teatriturismis. Miksmitte koos ööbimisega lageda taeva all (romantiline öine taevas ja külmalt vilkuv Orion)? Või retrohõnguline ööbimine mõnes tolmuses koolimajas?

Ning muidugi ei tasuks piirduda vaid ühe etenduse külastamisega vaid korraldada tõeline suvetuur, kus külastatakse järjepanu kõiki tee äärde jäävaid näidendeid. Suveetendused pakuvad selleks ideaalseid võimalusi. Niisiis ei oleks teatrikülastus enam lihtsalt lihtlabane teatrisseminek vaid Tee, mis lõpeb etendusega (tekib eluline allegooria surmast- kui maise eksistentsi lõpust).

Boonusena tuleb mainida ka kõrvalistele isikutele tulusat asjaolu, et on väga hea, kui teatriguvilised liiguvad gruppidena, ega ummista ühekaupa oma autodega ümbruskonna teid ja haljasalasid. Pealegi vabastab see linnakeskonna liigsest inim-koormusest ja võimaldab muudel kodanikel segamatult pargipingil linnulaulu -või värsket koorejäätist nautida.

Seega jääb üle soovida bravuurikaid teatriretki!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tänan lõbusa kirjelduse eest portaali kohta. Vastuseks tahaks märkida, et lehel pakutavad võimalused polegi mõeldud ühe etenduse külastamiseks, vaid selleks, et saaks omale koostada väljasõiduplaani mitme etenduse külastamiseks (olemas ka portaali poolt paketi koostamise võimalus). Kui portaal peab vastu järgmise suveni, kui tulemas taas hulgaliselt suvelavastusi, siis on meil plaanis koostada ka "suveteatri pakett".
Teatrireisid.com

Asjadest kirjoitti...

Soovin ka omaltpoolt edu ja annan tubli algatuse eest 10 punkti. Tore, kui inimesed tegelevad asjadega, mis neile meeldivad.