sunnuntaina, syyskuuta 12, 2010

Näe -neeger! Too banaani!

Eilsel maratonil oli selline olukord, kus juhtgrupp (mis koosnes teatavasti mustanahalistest sordimeestest) jooksis, ja raja ääres olevatest muusikakioskitest lasti neile saateks ilget lugu -midagi neegritest, banaanidest, džambo-mambost, palmipuu otsas olevatest pähklitest jmt. Oli selline vahva neegriteemaline eesti süldilugu.

Muusikakioskis passivad DJd kõkutasid koos oma sõpradega naerda ja olid elevust täis -näe -neegrid jooksevad! Ei tea, kas otsivad banaane või?
* * *
Ma ei saa sellest aru. Mis vajadus on igal võimalikul juhul öelda: "Vaadake -neeger!" -ja hakata seejärel arutlema kooksospähklitest? Kas see annab kuidagi kindlama enesetunde? Tõstab eneseväärikust?

Lõppudelõpuks olid need mustad mehed palju kiiremad, kui raja ääres jobutavad DJd.

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

jah, tyypiline ajudeta jõmmide poose.

Rattus kirjoitti...

Noh, jooksu lõppedes muide antigi igale osalejale banaan pihku jõuvarude taastamiseks..

Trash kirjoitti...

Neegrid on nii nunnud. Kui keegi mulle ütleks, et näe neeger, oleksin väga tänulik pilgujuhatuse eest, sest egas sellist armsat olendit igapäev kohta. Ikka mõnus vaadata ju?

Asjadest kirjoitti...

Tõsi ta on, et on nunnud. Samas on jälle see, et kui oled ise parasjagu Aafrikas, ja külarahvas sind vaatama ja katsuma tuleb, siis väga mõnus nagu ei olegi. Point ongi nagu selles, et milleks aafriklast nähes peab kohe mingitest laiskadest aafriklastest ja palmi otsas rippuvatest banaanidest kõnet pidama hakkama?

Kas see pole täpselt sama jabur, kui sa -tubli eestlane -jalutad kuskil alžeerias, ja kohalikud hakkavad kõnet pidama, kuidas valged on molkused? Ning muidugi võid sa siis pikalt seletada, et mina pole tavaline valge -olen eestlane! ja eestlased pole kunagi kedagi kiusanud...-aga keegi ei usu sind -sest sa oled ju valge.

Või kuskil Moskvas, et eestlased on fašistid -kuigi võibolla oled sa hoopis keskerakonna liige ja vanaisa sõdis hävituspataljonis...

Anonyymi kirjoitti...

Jah. tunnen seda omal nahal iga päev.

Jooksevad järele, katsuvad, lehvitavad, karjuvad k6rva ääres "obruni" kuni lihtsalt pead reageerima.

Seet6ttu linna peale ostutuurile voi muidu asju ajama minek on ikka väga västitav ettev6tte.

Ja kui nendega suhelda ei soovi s6imatakse rassistiks.

Aga k6igiga ei jaksa ju.....

Lumivalgeke kirjoitti...

Mina ei diskrimineeri ei nahavärvi, usulise kuuluvuse ega rahvuse alusel. Mina vihkan kõiki ühtemoodi.

Anonyymi kirjoitti...

Kõlab nii nagu kuuluksid sa mõnda kommunistlikusse rakukesse...