keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Rist või lipp

See pilt on vist kunagi olnud? Viimasel ajal ei mäleta enam üldse, mis siin olnud on ja mis mitte.

Jäin vaatama, et kui see rist horisontaalseks pöörata, saaks hea Eesti lipu. Roheline võiks tähendada näiteks maausulisi ja ökofänne, punane -igasuguseid kommareid, pioneere ja endisi komsomole, helesinine nn põliseestlaseid, lilla tähendab muid vähemusi, ja valge X kujutab kõiki neid, kes Eesti riiki ja siin elavaid inimesi ei salli -ka ateiste.

Oleks selline üksmeelsust loov lipp.

11 kommenttia:

Ray D. Noper kirjoitti...

Sa ikka pingutad, et inimesi solvata ? Kui see oli huumor, siis võrdlemisi ebaõnnestunud, kui aga tõsiselt mõeldud, siis...

Asjadest kirjoitti...

Miks sa seda solvamiseks pead? Ja keda ma solvan?

Asjadest kirjoitti...

Tegelikult pani su küsimus mind päris mõtlema. Vahel juhtub tõesti, et muutun endalegi märkamatult pisut küüniliseks...

Kuigi see pidi olema vaid süütu ulakas tirilimps! :(

Ateiste ma otseselt solvata ei soovinud -kuigi viimasel ajal tundub, et nad on mõningase kannaleastumise ära teeninud. Nad paistavad olevat nii ülemeelsed...

"Lipp" on pigem eneseiroonia Eesti olukorra teemadel -ning selle iroonia eesmärk on just ÜHTSUS -vaatamata erinevustele. Sest sa ei saa eitada, et ühtsus, mis liidab ühise lipu alla isegi "mittesallijad" oleks eesti riigilt suurepärane saavutus.

Heli kirjoitti...

Ikka-ikka! Ajule tuleb käsk anda, et need va ateistid "liiga ülemeelseks ei lähe".
Ikkagi jääb küsimus, et kes või mis annab blogi autorile õiguse taoliseks korraloomiseks? Havi käsul?

Asjadest kirjoitti...

Intuitsioon, Heli! ;)
Sisetunne. Õiglustunne.
Ma olen alati nõrgemate poolt...

Heli kirjoitti...

Risti ja Glockiga?

Defineeri siis, palun, kes on Sinu jaoks nõrgad? Blogijate sootsium või? Et... kes need nõrgad on, kelle kaitseks välja astud?

Asjadest kirjoitti...

Khm, Heli. Ma ei saa päris aru. Nõrgad on need, kes on mingis kontekstis nõrgem pool. Teatud puhkudel on nõrgem pool näiteks ateistid, kellele ülekohut tehakse -vahel on asjad aga vastupidi -ja ateistid teevad ise ülekohut.

Suurepärane näide on mu usklik klassiõde Kaia, keda kooliajal "kõiketeadjad" ideoloogilistel põhjustel julmalt ja halastamatult mõnitasid. Kusjuures Kaia oli äärmiselt tore ja leebe tüdruk.

Rist ja Glock? Mis seos neil on? Ei mingit. Glock on hobi. Ei maksa hingetuid asju demoniseerida.

Heli kirjoitti...

Sa ju tead, et koolikiusamine võib tull absoluutselt iga asja pärast - kas on keegi liiga paks, kõhn, pikk või lühike, õpib liiga hästi või halvasti jne jne.

Kuidas Sa kaitsesid oma klassiõde Kaiat? Oled nõus kirjeldama?

Asjadest kirjoitti...

Alguses ma suurt ei kaitsnudki, vaid nöökisin ka ise -sest Kaia oli ikkagi kahtlaselt malbe. Hiljem...vestlesin Kaiaga -et tunda huvi ta arusaamade ja maailmapildi kohta. Mõistsin ka seda, et võrreldes ülejäänud klassikaaslaste pealiskaudse ja "arvamusliidrite" maailmapildil põhineva Elu Mõtte asemel, oli Kaia päriselt elu üle järele mõelnud. Kaitsta oli pärastpoole pisut raske, sest algne primitiivne tagakius oli asendunud (klassiõdede) kõrgi üleolevusega -just sellisega, mida paljud hästiinformeeritud ateistid "ullikeste" suhtes osutavad.

Heli kirjoitti...

Loodetavasti said Kaiale oma sõprusega toeks olla. Usun sellesse, et head inimesed pole eales päris üksi.

Lumivalgeke kirjoitti...

Selle loogika järgi kuuluksid ateistid, nagu kristlasedki, sellesse lillasse triipu:D Kuna Eesti ei ole kristlik riik, ei näe ma küll mingit põhjust, miks ateistid seda vihkama peaksid. Küll aga kuuluks kategooria "kes Eesti riiki ja siin elavaid inimesi ei salli" kategooria "punased jmt" alla, seega valgele tuleks mingi muu tähendus anda;) Näiteks võiks valge rist olla ühendatus. Kuigi ma sellesse ei usu. Ja üldse. Eesti lipp on praegusel kujul täiuslik, uut ei ole üldse vaja;)