torstaina, maaliskuuta 11, 2010

Uus Eesti Lipp


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ka mina haistsin eile lausa kerget verelõhna Su kommentaariumis ;)

Asjadest kirjoitti...

:)
Ütleme parem nii, et räägiti kõrgendatud toonil.

Heli kirjoitti...

Vau, Sinilind! Minu haistmismeel pole nii võimsalt arenenud, et verelõhna suudaksin tunda. Huvitav, kas taolises tajus on semantiline seos ka verejanulisusega?
Asjadest, - Su lipud lähevad järjest erksamaks! Neoonvärvides lipp, siuke kevadine:)

Lumivalgeke kirjoitti...

Inimesel, kes ei ole võimeline vere lõhna tundma, on haistmispuudulikkus.

Aga naiivsus on alati armas:P

Heli kirjoitti...

Lumivalgeke - respekt Su tarkuse suhtes! Targad ja kindlameelsed naised, kes teavad, millest nad räägivad. Mulle meeldib! Ma töötan edaspidi väga tõsiselt oma liigse naiivsuse kallal. Andsin juba ajule käsu. Loen siinseid postitusi, küllap sellestki kasu.

Lumivalgeke kirjoitti...

:D

(Vabandust, Asjadest, ma ei suuda küünikut endas teatud tüüpidega tagasi hoida. Püüan rohkem mitte teha...)

Anonyymi kirjoitti...

Ma võtaks oma kommentaari ja Heli küsimuse verejanulisuse kohta kokku lühidalt - ässitaja ei ole, aga verd tahaks näha küll :D
NB! Igaks juhuks ütlen, enne kui keegi mind tõemeeli risti kipub lööma, et see nüüd oli nali ;)

Kant kirjoitti...

Et kui punased, sinised, lillad ja rohelised keskel kokku saavad, on kuldne tulevik kohal. Nii või?

Kui nüüd närida, siis parempoolne kui kõige pikem joon peaks näitama seda gruppi, kes kõige rohkem domineerib meie ühiskonnas?

Lumivalgeke kirjoitti...

Kant - selle punase joone kohapealt. Ma just mõtlesin, et väga hästi tabatud ühiskonnakihitde proportsioonid. Ei ole siis või?

Kuldne ruut võiks olla hoopis see käputäis alfa-toplet-plusse, mis ses ühiskonnas on suutnud ellu jääda. Sest olgem ausad - kuldne tulevik? Not gonna happen...

Asjadest kirjoitti...

Hei! Muidugi on see kuldne tulevik! Või mis mõtet on riigil ilma lootuseta kuldsele tulevikule?
Ärge olge nii pessimistlikud! :)

Lumivalgeke kirjoitti...

Ma küsiks: mis mõtet on riigil?:D

Asjadest kirjoitti...

Kord, turvalisus, reeglid, arstiabi, haridus, maanteed...? Samas muidugi ka maksu ja vägivallamonopol.

Lumivalgeke kirjoitti...

Selleks ei ole vaja riiki, neid funktsioone võib täita ükskõik milline selleks otstarbeks loodud institutsioon - kasvõi Maa Föderatsioon.

Asjadest kirjoitti...

Teoreetiliselt küll, kuid praktiliselt mitte. Hea näide on Somaalia ja Afganistaan, kus pole ei riiki, ega ka haridust ja arstiabi (seal, kus riigi kohalolu puudub). Muidugi võib seda kõike pakkuda mingit liiki maffia. Kuid isegi maffia kehtestab mingid reeglid ja monopoli...

Ideaalis võiks jah toimida ka külakogukonna-tüüpi süsteem -ent maksud jäävad ikkagi alles.

Lumivalgeke kirjoitti...

Ma mõtlen suuremaks, mitte väiksemaks. Ehk siis globaalne valitsemine, mitte külakogukond. Afgaan on selle hea illustratsioon - ei riik, maffia ega külakogukond suuda tagada mingitki infrastruktuuri, sellega tegeleb NATO koostöös ülemaailmsete abiorganisatsioonidega. Kui mõlemad - nii NATO kui abiorganisatsioonid muuta institutsionaalseteks, kaotada vahepealt ära riik ja hakata neid rahastama heategevuse asemel maksurahadega, saaks juba mingi süsteemialge. Kokkuhoid oleksmeeletu. Ja globaliseerumisvastased sooritaksid kollektiivse enesetapu.

Kuidas see kommentaarium neoonvärvilisest lipust ühiskonnakorra lammutamiseni välja jõudis? Mina tegin, jah?:/

Asjadest kirjoitti...

Ma arvan jah, et Sina. Mulle on hakanud järjest enam tunduma, et teenindusühiskonnas (mis järgnes infoühiskonnale) on vajadus riigi järele hakanud lagunema ja teisenama. Keegi ei vaja enam riiki, kui väärtust iseenesest vaid teenuseid mida riik pakub.

Võimalik, et laienev islam toob siin mingeid muutuseid ja surve alla sattunud läänlased püüavad enda eksistentsi kuidagi uutmoodi defineerida.

Lumivalgeke kirjoitti...

Kahjuks on neid redefineerimise võimalusi metoodiliselt hävitatud ja selle kaudu on Õhtumaine ühiskond endale ise vee peale tõmmanud:( Väikesed, killustunud ja omavahel vaneujalal kultuuri-, rahvuse- ja religioonipõhised sissirakukesed ühtse islami massiarmee vastu. Aga praegu on eitusfaasis eksistents veel võimalik ja hedonistlikus tarbimisühiskonnas hoolitseb iga indiviid enda ellujäämise eest. Peale mind tulgu või veeuputus. See oleks kurb, kui see nii paratamatu ei oleks...