maanantaina, elokuuta 04, 2008

Eksistentsialistlikud mõtted

Tarvitses mul ainult nina tööle pista, kui kohe hakkas pähe siginema eksistentsialistlikke mõtteid. Umbes, et mida kõike ma peaksin tegema hakkama, et oma olemasolu õigustada. Millega hakkama saama. Et peaks ennast kuidagi teostama. Sest muidu läheb elu niisama raisku.
Eriti paaniliseks kisub see eneseteostuse-teema selles valguses, et mida teised on juba teinud ja millega hakkama saanud.
Kes on teeninud juba mitu miljonit, kes kirjutanud raamatu, mõni on kuulus näitleja, mõnedest kirjutatakse ajakirjanduses iga kuu, osad aga saavad hakkama kõigega, mis nad ette võtavad.
Mõnel on lihtsalt hea töökoht ja saab reisida. Üks on koguni maale kolinud, omab firmat ja peab kitsi -eks seegi ole märk, et inimene on oma koha elus leidnud?

Minul saavad päevad aga läbi enne, kui ma midagi olulist tehtud saan...-mis tegelikult viitab sellele, et võibolla ongi erinevatel isikutel aeg erineva kiirusega? Täitsa võimalik, et näiteks, kui Mati sõidab tööle kulub tal selleks 30 minutit. Minul kulub sama distantsi läbimiseks aga 50 minutit. Auto kusjuures -sõidab mõlemal sama kaua. Sellepärast ongi Mati edukas, aga mina ei jõua midagi valmis.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jah, juu on Mati just sellepärast edukam:P
Minu arust on eksistents oluline inimeste seisukohast. Mis siis, et keegi on iga nädal kroonikas. kui teda seal pole siis keegi ei üllatuks kah ja ükspäev lõppeb see kirjutamine nii kui nii ja keegi enam ei mäleta ka kes see ksu see 20lk all nurgas tavaliselt oli.
Ja firmad kaovad. ja Miljon kaob kui vesi näppudevahelt. Aga see mis jääb on inimsuhted. Aitad mõnda inimest ja ta mäletab seda oma surmani ja kui hästi läheb siis räägib sellest veel isegi oma lastelastele. Näed kestadki juba mitu põlve. samalajal kui miljonär on ammu kadunud.

Anonyymi kirjoitti...

Nojah, ma ei teagi. Inimsuhted on kah päris ebakindlad ja heitlikud. Näiteks alles ma kinkisin mingitele võhivõõrastele 2 Tanel Padari kontserdi piletit. Aga mingeid püsivaid tagajärgi sellel polnud. Pärast polnud pileteid ega ka inimsuhteid.
Pealegi võivad inimesed iga kell tülli keerata. Keeruline asi.
asjadest

Anonyymi kirjoitti...

Seepärast olekski hea elada kusagil kus teised on sinust veel vaesemad, neist ei kirjutata üldse kusagil ja nad on muidu elu heidikud. Siis saad ka kõige vähimate tulemustega nende keskel hiilata ja särada.