keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Vapper Eesti Kana sõjamöllus

Juhtisin mõni aeg tagasi tähelepanu sellele kuidas antifašistid loodusega käituvad. Kui sellele teemale põhjalikumalt läheneda, siis ilmneb, et tegelikult on põhjused miks Eestit sõjaliselt kaitsta tingitud just loodusest -sest eestlased (ja tublid eestivenelased) on teatavasti suured loodusefännid. Iga korralik roheliselt mõtlev kodanik läheb ju täiesti endast välja, kui keegi looduses lagastab ja loomi piinab. Rääkimata juba kilekottide metsa loopimisest või muust sellisest.

Nii -aga kujutage nüüd ette mida tähendaks loodusele ja loomadele-lindudele agressori rünnak?! Või mida teeks tankikolonnide liikumine mööda meie puisniite ja loopealseid?! Mis juhtuks käokinga ja näsiniinega? Kas suitsupääsukesed ja jäälinnud elaksid üle jätkuvad pommirünnakud alevitele ja metsadele? Arvate, et merikotkad oleksid õnnelikud, kui vaenlase dessantüksused nende kalastuspaiku laastavad? Karud-põdrad, kui suurulukid oleks samuti otsese löögi all...

Seepärast leian, et iga kodanik peab -isegi kui muud põhjust ei leia -tegema kõik endast oleneva, et kaitsta meie kalli kodumaa taimi, linde ja loomi, kahepaikseid ja roomajaid -halastamatu agressori omavoli eest! Me ei taha ju 1944nda aasta kordumist!

Ei kommentteja: