maanantaina, elokuuta 18, 2008

Laskuri argipäev -ei saa märgile pihta! :D


Hiljuti toimus Pahklas IPSC võistlus "Pahkla Vint". Mõned kommentaarid toimunud võistlusest:

Kokku osales võistlusel 35 laskurit.

Armatusest parimad olid:Indrek Loorents - 2 koht (open)Holger Haljand - 4 koht (standard)Kalvi Abel - 6 koht (standard)

Võistlusel oli 5 staget millest kaks oli pikalt distantsilt (100-150m) ja kolm lähedalt (20m). Pika distantsil said pooled kirja tulemuseks nulli, kuna päris keeruline oli tabada märke ja metallplaate läbi kõrge rohu, lisaks oli probleemiks puudulikult sisselastud relvad ja vähene treening. Paljud kasutasid ka võõraid relvasid mis tõttu sihikud ei olnud laskja silma järgi paigas.
Lähidistatsid olid aga mõnusad - jookse ja tulista nii kiiresti kui jõuad.
Õppetunnid:- relvad tuleb korralikult sisse lasta;- pikematel distantsidel kus tuleb lasta nii 100 kui ka 300 pealt mängib olulist rolli kuuli lendamise trajektoor, ehk vaja täpselt teada kuhu erinevatelt distantsidelt sihtida;- harjutada, harjutada, harjutada;


Ja veel:

Openis oli näha, et ainult heast relvast ei piisa, treenitud inimene laseb ka keskpärasest relvast hästi.
St. esimene koht läks Soome meistrile ja tema püssist ise lasknud inimesena saan ka aru, miks tal enamus stagesid ca 2x kiiremini välja tulid. Samas teine ja kolmas koht lasti null suurenduse ja AK tüüpi relvaga. Neljas oli Hannu abikaasa ja viiendal jällegi AK, tagapool veel üks korralikult tuunitud ja hea sihikuga varustatud AR.
Sarnaselt oli ka standardis, kus esimesed kolm kohta olid AK põhisest relvast ja alles siis 2 tk AR põhised relvad.


Inimesed peavad oma relva sihtimis ja tabamispunktidest omama ettekujutust. Detsembris olnud rifle võistlusel oli see näha ja sai ka vist siin listis sellest kirjutatud. Vahepeal on olnud ju veel üks rifle võistlus, aga ikka inimesed kurdavad, et ei tea kuhu kuul läheb !?
Kusjuures mõtlema paneb tõsiasi, et ainult 2 stage 5est olid nö rifle kaugusel, ülejäänud 3 olid sisuliselt püstolistaged. Ja suur osa võistlejatest olid kaitseliitlased, kes peaksid suutma automaadiga kuni 300 meetrini lasta ...


Tegijal ikka juhtub ;)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ise olen lasknud vintpüssi ja automaati 150 meetri pealt lamades. ja saandu pihta. kõige raskem oligi vast makarovist lasta ka umbes 20 meetri pealt. sinna ei saanud isegi märklauale pihta :S - täielik hämming.
Ellistan siiski vist suuremat relva, mida saab õlavastu suruda. käed on nõnna nõrgakesed, et nendele üksi ei tahaks panustada.
samas eelistaksin ma igal ajal kõigele VIBU - see ei tee pauku. Ainus nõme asi kogu asjajuures on, et vibusport on NIIIIII kallis